Beste chefs ter wereld naar Jonnie en Thérèse Boer

Na vier succesvolle edities zal op zondag 6 en maandag 7 september 2020 de vijfde, oftewel een jubileumeditie van het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival plaatsvinden: ‘Chefs (R)Evolution’. Chefs (R)Evolution’. Net als de voorgaande edities wordt het culinaire festival in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer met hun team van De Librije in samenwerking het team van Port Culinaire met Thomas & Carola Ruhl. Met dit festival willen zij gastronomisch genieten toegankelijk maken voor een breed publiek.

Chefs (R)Evolution gaat ook dit jaar weer groots van start met onder andere indrukwekkende kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse en internationale restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL. Bekendmaking eerste vijf chefs Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun kunsten. Naast een demonstratie van Jonnie & Thérèse Boer kunnen we ook de volgende namen bekendmaken: -Daniel Humm, Eleven Madison Park, New York, Amerika, Best of the Best – World’s 50 Best, 3 Michelinsterren – Norbert Niederkofler, St. Hubertus, San Cassiano, Italië, #116 World’s 50 Best, 3 Michelinsterren Ivan and Sergey Berezutskiy, Twins Garden, Moskou, Rusland, #19 World’s 50 Best – Nick Bril, The Jane, Antwerpen, België, #99 World’s 50 Best, 2 Michelinsterren De presentatie is ook dit jaar in handen van Hans Steenbergen, trendwatcher/ hoofdredacteur van Food Inspiration. Volgende maand zal de organisatie weer een nieuwe naam bekend maken. BOERenmarkt XL Op de gratis toegankelijke ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. In samenwerking met Dutch Cuisine benaderen wij per provincie een (Alliance Gastronomique) restaurant, dus in totaal twaalf restaurants. Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is door mooie, eerlijke gerechten te serveren met bijpassende wijnen. Unieke kookwedstrijden Net zoals bij de vorige edities zullen er dit jaar ludieke kookwedstrijden georganiseerd worden, zoals de Hill Billy Contest. Aan de hand van een voorinschrijving worden de kandidaten hiervoor geselecteerd. Deze kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan een internationale jury, bestaande uit topchefs, te presenteren. De voorgaande editie won Estée Strooker samen met haar sous-chef Chantal Touzani deze kookwedstrijd en ontving een Big Green Egg XXL. Kaarten zijn te bestellen via www.chefsrevolution.com
Abonnementen STRRN Magazine