Deuren van het befaamde restaurant La Rive zijn voorgoed gesloten
Voormalige sterrenrestaurant in het Amstel Hotel is gesloten en gaat verder als Amstel Restaurant.
Dat laat de in april aangetreden general manager Rudolf van Dijk weten in De Telegraaf.
De brasserie van het hotel en de ruimte waarin La Rive te vinden was, gaan nu verder onder één naam: Amstel Restaurant. In De Telegraaf zegt Van Dijk hierover: ‘De naam is omgedoopt in Amstel restaurant. Het staat voor de juiste prijs-kwaliteit verhouding met ongecompliceerd en simpelweg goed eten. Juist dankzij dit nieuwe concept hebben we ook weer veel lokale gasten meerdere malen mogen ontvangen. Lokaal is dan ook de basis van waaruit we het Amstel Hotel en restaurant verder zullen uitbreiden.’
Coronacrisis
Verder laat hij weten dat deze verandering sneller dan gepland is ingevoerd, vanwege de coronacrisis. Van Dijk zegt dat er nog meer veranderingen gaan plaatsvinden, maar laat nog niet weten welke.
Over La Rive
De laatste chef-kok van La Rive was Roger Rassin, die in 2008 de leiding overnam. Voorheen kookte onder meer Robert Kranenborg (1992-2000) en Edwin Kats (2000-2008) er. Vanaf 1994 had het restaurant 22 jaar achtereenvolgens één of twee Michelinsterren. In 2016 verloor het restaurant haar ster.
Bekijk hier ons aanbod!