Doe mee aan Le Couple d’Or: het Gouden Team van BBB Maastricht
Als kok moet je jouw ambacht en kernwaarden steeds aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. De Gastronomie Battles spelen in op de groeiende belangstelling voor de gastronomische keuken met het gebruik van kwalitatief hoogwaardige natuurzuivere ingrediënten, liefst lokaal en in het seizoen. Zowel chefs als gasten kiezen steeds vaker voor gezonde, hoogwaardige voeding. De wedstrijden dagen je uit om vakmanschap te tonen en duurzaamheid centraal te stellen.
Le Couple d’Or
De chef van Le Couple d’Or gaat met zijn commis en maître samen presteren op het hoogste niveau. De opdracht bestaat uit het bereiden en serveren van een feestelijke viergangen lunch, waarvan één gang volledig plantaardig is, voor vier personen plus een amuse en een feestelijk aperitief dat door de gastheer/gastvrouw aan tafel wordt bereid.
Wat kun je verwachten?
De gastheer/vrouw zal de amuse bereiding aan tafel van de jury uitvoeren. De chef en commis doen de kookwedstrijd. De maître serveert een passend feestelijk aperitief en bijpassende wijnen. Er wordt een viergangen menu, waarvan één gang vegetarisch, gekookt vanuit een Black Box. De winnaars krijgen de HANOS hoofdprijs, de Le Couple d’Or trofee aangeboden door BBB Maastricht én een wijnreis voor 4 personen naar Spanje aangeboden door Euro-Toques Nederland en Anfors Imperial. De Gastvrijheidsprijs “Daam Scharloo Bokaal” wordt aangeboden door SVH. Laat je team stralen – misschien mogen jullie je straks het Gouden Team van Nederland noemen!
Praktische informatie
Tijdens BBB Maastricht, 7 oktober 2025. Meer informatie: www.bbbmaastricht.nl/le-couple-dor/
De organisatie
De Gastronomie Battles worden georganiseerd in samenwerking met Culinaire Saisonnier, SVH Nederland en Euro-Toques Nederland. Deze vakvereniging – opgericht door culinaire grootheden Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer*** – staat voor productdiversiteit, traceerbaarheid en respect voor de Europese culinaire traditie. Duurzaamheid is de kern: verspilling minimaliseren en verantwoord omgaan met ingrediënten en energie. Zo draag je als deelnemer bij aan een bewuste en innovatieve gastronomie.