Indrukwekkende lijst met deelnemende restaurants Antwerpen Proeft 2025

Zin in hét culinaire hoogtepunt van 't jaar? Van donderdag 1 mei tot en met zondag 4 mei 2025 ben je van harte welkom aan de Waagnatie voor Antwerpen Proeft in samenwerking met ATAG.

Laat je op het toonaangevende meerdaagse culinair festival van België verrassen door toprestaurants, sterrenchefs, opkomend keukentalent en bekende tv-koks. Proef van een unieke selectie signatuurgerechten, allemaal op één plek en helemaal live, voor een fractie van de restaurantprijs. Antwerpen Proeft brengt ook de beste speciaalzaken en artisanale namen samen. Plus, je kunt deelnemen aan gratis kookdemonstraties en workshops én genieten van een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde.

Het festival biedt meer dan een gewoon middagje of avondje uit voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. Het is een onvergetelijke en verrukkelijke culinaire ontdekkingsreis, praktisch in je achtertuin.

Indrukwekkende lijst deelnemers
Antwerpen Proeft maakte in december 2024 al een indrukwekkende lijst met deelnemende restaurants bekend voor zijn 17de editie. Nu wordt de line-up versterkt met nog eens 12 namen, van in totaal 40 deelnemers:

HET GEBAAR · Roger van Damme · Antwerpen · fine dining, creatief, Aziatisch ·  ster bij Michelin, 3 koksmutsen in Gault&Millau
LE GRAND VERRE · Wout Bru · Durbuy · fine dining, modern Frans, internationaal ·  ster bij Michelin, 3 koksmutsen in Gault&Millau
ZAOWANG · Antwerpen · sushi, Oost-Aziatisch ·  opgenomen in Gault&Millau
DE ARME DUIVEL · Nick Van Linden · Antwerpen · authentiek Vlaams, creatief ·  opgenomen in Sabato The 100 Food  · NIEUW op Antwerpen Proeft
DE MEZZANINE · Antwerpen · authentiek Vlaams · NIEUW
BARRIO · Antwerpen · food sharing, mediterraan, Frans · RE-ENTRY op Antwerpen Proeft
LITTLE BEIRUT · Fares Saliba · Antwerpen · authentiek Libanees
VICENZA · geïnspireerd door Angelo Conticello · Ekeren · authentiek Italiaans
SORA KUSINA · Anthonette Auditor, Sebastien Speter · Hoboken · authentiek Filipijns, Japans · RE-ENTRY
THE LOBSTERMAN · Dimitri Van Montfort · Schilde · traiteur, seafood
TRATTORIA MONTY · Schilde · traiteur, Italiaans · NIEUW
CHOCOLADEHUIS BOON · Patrick Mertens · Hasselt · meester-chocolatier · 
opgenomen in Gault&Millau  ·  Gault&Millau's Chocolatier van het Jaar 2024
ATELIER ROGER VAN DAMME · Antwerpen · meester-patissier, high tea
NUANCE · Thierry Theys · Duffel · fine dining, creatief ·  2 sterren bij Michelin, 4 koksmutsen in Gault&Millau  ·  Gault&Millau's Chef van het Jaar 2022  · NIEUW op Antwerpen Proeft
FINE FLEUR · Thomas Diepersloot · Antwerpen · fine dining, creatief · 
ster bij Michelin, 3 koksmutsen in Gault&Millau
UKIYO · Bodi de Munck · Stekene · fine dining, modern, Frans-Japans ·  vermelding bij Michelin, 2 koksmutsen in Gault&Millau  |
MEADOW · Stekene · Frans-Belgisch · NIEUW
UIJTTEWAAL · Sven Uijttewaal · Breda (Nederland) · fine dining, eigentijds Frans · 
vermelding bij Michelin, koksmuts in Gault&Millau  · NIEUW
ARRIKIIATI · Antwerpen · modern Italiaans · 
2 koksmutsen in Gault&Millau  |
CANNOLO · Antwerpen · authentiek Siciliaanse desserts
DE MOESTUIN - ERFGOED · Schelle · fine dining · 
2 koksmutsen in Gault&Millau  · NIEUW
IN DE BALANS · Antwerpen · fine dining, mediterraan · 
2 koksmutsen in Gault&Millau  · NIEUW
RESTAURANT BAR RIGA · Antwerpen · klassiek Italiaans · NIEUW
MEY · Antwerpen · wagyu-steakhouse, Zuid-Amerikaans, Perzisch · 
2 koksmutsen in Gault&Millau
WAGYU DISTRICT · Antwerpen · meester-slager · NIEUW
BAST · Bornem · Frans, Belgisch; food sharing · 
opgenomen in Gault&Millau  · NIEUW
ALMA LIBRE · Antwerpen · authentiek Mexicaans · 
opgenomen in Fooding  · NIEUW
BENI FALAFEL · Antwerpen · authentiek koosjer, Joods; mediterraan · 
opgenomen in Fooding  · opgenomen in  Sabato The 100 Food  · NIEUW
SARA CARRILLO / AROMAS DE LOS ANDES · Kalmthout · authentiek Peruaans
WIT AARANYA · Wilrijk · Indiase fine dining · NIEUW
ZOET BY GILL WALSCHAP · Bornem · meester-patissier
MARYLISSE · Bornem · NIEUW

TICKETS MET BENEFITS
Toegangstickets voor Antwerpen Proeft zijn online beschikbaar (voordelig tarief) en aan de deur. Met je kaartje stap je een wereld binnen van 40 culinaire toppers en  signature dishes  om duimen en vingers bij af te likken. Maar dit is niet alles.

Je kunt ook naar gratis kookdemonstraties met bekende koppen, masterclasses en proeverijen aan de ATAG Live Stage. Je kunt deelnemen aan BBQ-workshops. En bij aankomst krijg je een gratis drankje.

Meer informatie en tickets: 
proeft.be

OVER CULINAIR FESTIVAL ANTWERPEN PROEFT I.S.M. ATAG
Antwerpen Proeft, als pionier gestart in 2007, geldt als een vaste waarde op de culinaire en toeristische agenda, met bezoekers uit heel België en Nederland. Het festival heeft in 2025 plaats van donderdag 1 mei (Dag van de Arbeid, feestdag in België) tot en met zondag 4 mei, in en rond de Antwerpse Waagnatie op het Eilandje.

Een uitgekiende mix van gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks biedt op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens anders vind je als bezoeker – helemaal live – op één adres en op één moment zo veel topgerechten voor een fractie van de restaurantprijs.

Toonaangevende speciaalzaken en artisanale namen staan eveneens op de affiche. Gratis kookdemonstraties op de ATAG Live Stage, workshops bij Vins de Bordeaux en Weber en proeverijen zijn andere attracties, net als een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en een bruisende ambiance. Antwerpen Proeft is meer dan gewoon een middag of avondje uit. Het is een unieke culinaire ontdekkingsreis, dicht bij huis, en een feest voor alle zintuigen.

Het evenement heeft sinds 2013 plaats aan de Waagnatie, in de wijk het Eilandje in 2000 Antwerpen. Met zowel indoor als outdoor overdekte stands van restaurants, bars en terrassen kan Antwerpen Proeft alle weersomstandigheden aan.


Foto's: Dries Luyten