JRE Champagnelunch bij Restaurant Ledeboer
Door: Steven de Roo
Op 29 september organiseerde JRE Nederland in samenwerking met Kwast Wijnkopers en Chef Rick Blanken een bijzonder Champagnelunch bij Restaurant Ledeboer in Almelo. Dit karaktervolle restaurant vormde het decor voor een middag waarin JRE-leden, partners en pers samenkwamen voor een bruisende culinaire ervaring.
Restaurant Ledeboer
Ledeboer is sinds 2017 gevestigd in een iconisch oud bankgebouw in het hart van Almelo. De naam verwijst naar Ledeboer & Co, een bankiersfamilie, die ooit mede-eigenaar was van de Twentsche bank. Binnen springt direct de mix van modern en industrieel design in het oog, met als eyecatcher de indrukwekkende wijnkelder in de voormalige kluis.
Patron Cuisinier Rick Blanken zwaait de scepter in de keuken. Samen met zijn team staat hij garant voor herkenbare smaken en ambachtelijke bereidingen, met passie, seizoensproducten en oog voor detail. Tijdens de champagnelunch kwamen deze kwaliteiten volop tot uiting in een gastronomisch samenspel van haute cuisine, champagne en kaviaar.
Champagne & Kaviaar
De lunch vormde een aangename terugblik op de Champagnereis die eerder dit jaar plaatsvond, georganiseerd door Kwast Wijnkopers.
De tijdens die reis bezochte Champagnehuizen Laurent-Perrier en Michel Genet leverden de champagnes die de gerechten van Blanken begeleidden. De nieuwe JRE partner House of Caviar zorgde met een verfijnde kaviaarproeverij voor een vleug extra finesse binnen het viergangenmenu. De middag was voor enkelen een mooie terugblik op een geslaagde champagnereis, voor anderen een zeer aangenaam samengaan van luxe, verfijnde smaken en bubbels in een stijlvolle setting.
Steven de Roo verbindt mensen en merken. In STRRN Magazine schrijft hij over wijn en gastronomie. Instagram: @Chateauderoo