Pasquale Carfora: JRE Chef of the Year 2025

WINNAAR JRE-NEDERLAND AWARDS 2025

Pasquale Carfora, chef-kok van Restaurant Aroma Italian Fine Dining in Vaassen, mag zich komend jaar JRE Chef van het Jaar noemen. Afgelopen week werd hij in Maastricht daartoe uitgeroepen door zijn veertig collega’s van JRE Nederland. “Voor mij was het totaal onverwacht, want laten we wel wezen: ik ben toch een beetje de vreemde eend in de bijt bij JRE als enige Italiaan. Het is echt een geweldig gevoel om van je collega’s deze hommage te krijgen”, aldus Pasquale.

Volgens JRE onderstreept deze onderscheiding “zijn buitengewone talent en creativiteit om gastronomische ideeën te transformeren tot uitgebalanceerde creaties”. De jury roemt zijn streven naar de juiste combinaties en volledige harmonie in zijn gerechten, geheel in lijn met zijn persoonlijke filosofie. Bovendien is Pasquale een inspirerend voorbeeld voor jonge chef-koks die ‘excelleren op het hoogste niveau’ nastreven.

Resultaten uit het verleden
Deze erkenning volgt op een indrukwekkende reeks onderscheidingen die de chef in de afgelopen jaren ontving. Zo werd zijn restaurant in juni 2023 uitgeroepen tot Italiaans Restaurant van het Jaar door de vakjury van Italië Magazine, Aroma kreeg een plaats in de prestigieuze Top 50 Italy (beste Italiaanse restaurants buiten Italië) en won hij in Italië zowel de prestigieuze Primo dei Campi-wedstrijd als de internationale Palux Young Innovation Award 2024 by Euro-Toques.

Maak kennis met
chef Pasquale en zijn recepten in zijn nieuwe boek
Wie aan Italië denkt, denkt al gauw aan eten, maar ook aan het belang van familie, kunst, literatuur, zon, traditionele volkskeuken, en ook de zoektocht naar luxe, naar het buitengewone. Al deze elementen komen samen in de keuken van Restaurant Aroma. In Vaassen transformeert Pasquale Carfora, met respect voor de herkomst en achtergrond van de ingrediënten, klassieke smaken en herinneringen aan Italiaanse tradities, tot iets nieuws en persoonlijks. Het idee dat je, afhankelijk van de omgeving waar je je bevindt, weet wat de natuur aan ingrediënten kan bieden en hoe deze ingrediënten traditioneel gebruikt worden, is naar zijn mening uitermate fascinerend.  D it boek gaat ook over zijn familie en zijn jeugd. Factoren die veel invloed hebben op zijn kookfilosofie en de creaties in de menu's van Aroma: gerechten die beginnen bij een traditie, om uit te komen bij verfijning.

  ‘De overgave van chef Pasquale aan pure kwaliteit en zijn vermogen om klassieke Italiaanse gerechten een unieke draai te geven, zijn in lijn met onze filosofie bij De Librije, waar we voortdurend streven naar een vernieuwende ervaring van onze keuken.’ -  Jonnie en Thérèse Boer.

Nederlands |  Hardcover |  ISBN 9789493259669 | 176 pagina's |  € 32,50

Onze Culinaire cadeaubox 2025