Recepten van sterrenchefs - Carabineros met rode biet, chorizo en witte druif

Recept van Thomas Diepersloot & Robert Poel – restaurant Voltaire* Parc Broekhuizen, Leersum.

Beschrijving van het gerecht:
Carabineros van de BBQ met crème van gepofte rode biet en crème van chorizo en ingelegde druiven.


Recept uit STRRN Magazine #2


Benodigde ingrediënten

  • Per persoon 1  grote Carabineros schoongemaakt
  • Carabineros bouillon voor de saus
  • Chorizo olie
  • Impregneer vocht (zoetzuur)
  • Witte druiven
  • Rode bieten
  • Kervel mayonaise
  • Tuinkruiden
    Bereiding

    Gaar de bieten in de oven op zout (poffen) en maak dan van een paar bieten een crème. Maak van de andere bieten diverse texturen en maak deze aan met wat olijfolie en zout. Van de bouillon maak je een lichte
    schuimige saus met citrus tonen en sjalotjes.
    Pel de druiven en haal de zaadjes er uit. Vacumeer deze dan met het impregneer vocht.  Een vinaigrette maak je van de chorizo olie. Met deze vinaigrette maak je de salade van bietjes aan.

    Kruid de Carabineros en grill deze dan licht op de BBQ aan twee kanten. Maak vervolgens de bieten crème en de texturen van de biet warm. Doe nu de crème op bord en leg de Carabineros erop. Dresseer dan speels alles rond de Carabineros. Werk het gerecht verder af met de tuinkruiden, vinaigrette en de schuimige saus.

    Eet smakelijk!
    Thomas & Robert


Actiecode STRRNVIP geldig t/m 31 juli 2020.

Abonneren