Rotterdamse topchef Erik van Loo strijkt neer in Den Haag
Erik van Loo, chef-eigenaar van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Rotterdam, zet in januari 2026 voet aan Haagse grond. Aan de Paleisstraat, pal tegenover Paleis Noordeinde, opent EVE Paleisstraat by Erik van Loo : een intiem restaurant waarin zijn verfijnde Franse signatuurkeuken centraal staat.
Het concept is het resultaat van een samenwerking tussen Van Loo en duurzame gebiedsontwikkelaar RE:BORN, bekend van projecten als De Pier en EVE Scheveningen. Samen geven zij een iconisch pand op nummer 2 een nieuw culinair leven.
‘ EVE Paleisstraat is voor mij een unieke kans om gastronomie te verbinden aan geschiedenis, ’ aldus Erik van Loo. ‘ Een plek waar vakmanschap, beleving en gastvrijheid samenkomen .'
De chef wil met dit nieuwe concept fine dining uit de ivoren toren halen. ‘Topgastronomie hoeft niet afstandelijk of onbereikbaar te zijn. We zijn er de hele dag: van perfecte koffie en verfijnde patisserie tot een meer-gangen ervaring op niveau. Kwaliteit moet voor meer mensen, op meer momenten, toegankelijk zijn.’
ADAM+EVE brengt boutique hospitality naar hart van Den Haag
Het nieuwe hospitality concept ADAM+EVE van ontwikkelaar RE:BORN introduceert een luxe boutique ervaring in het centrum van Den Haag. In het monumentale pand aan de Paleisstraat realiseert ADAM+EVE tien exclusieve accommodaties: acht Palace Suites en twee Imperial Suites. De interieurs combineren hoge plafonds, warme materialen en een mix van klassiek vakmanschap en modern comfort.
Met ADAM+EVE zet RE:BORN in op het transformeren van iconische panden naar eigentijdse hideaways, waarbij historie, rust en persoonlijke gastvrijheid centraal staan. De samenwerking met topchef Erik van Loo versterkt de culinaire signatuur van het concept.
Hoofdfoto: Marco de Swart