Souschef Noah Wynants van De Librije*** maakt promotie
De volgende generatie dient zich aan binnen de stal van De Librije***. Senior souschef Noah Wynants – in 2024 uitgeroepen tot Beste Jonge Chef van Noord-Europa – wordt per 1 februari 2026 de nieuwe head chef van Brass Boer Thuis* in Zwolle. Hij volgt Bart Pasveer op, die na tien jaar kiest voor een nieuwe uitdaging.
Voor Wynants voelt de overstap als thuiskomen. Hij was nauw betrokken bij de opstart van Brass Boer Thuis en kent het concept door en door. “Met Noah aan het roer weet ik zeker dat we een prachtige nieuwe fase ingaan,” zegt Thérèse Boer. “Zijn energie, techniek en smaakgevoel passen perfect bij wat we met Brass Boer Thuis willen uitstralen.”
Nieuwe gerechten, vertrouwde gastvrijheid
De signatuur van Brass Boer Thuis blijft fier overeind: gastvrijheid, herkenbare smaken en de ongedwongen sfeer waar het restaurant om bekendstaat. Tegelijkertijd kunnen gasten rekenen op nieuwe gerechten en frisse smaakcombinaties. Wynants: “Ik kijk ernaar uit om de verfijning en creativiteit van De Librije te vermengen met de vertrouwde smaken van Brass Boer Thuis.”
Voor Wynants zelf markeert de benoeming een logisch maar spannend nieuw hoofdstuk. “Na al die jaren De Librije voelt het bijna vreemd om te verkassen,” zegt hij. “Maar het is ook een kans. Ik wil ooit mijn eigen zaak openen, en dit is een ideale voorbereiding.” Zijn rol wordt breder dan het bord: personeelsbeleid, ondernemers verantwoordelijkheid en het sturen van het team horen er allemaal bij. “Ik kan me op alle fronten ontwikkelen.”
Over verwachtingen maakt hij zich niet druk. “Ik denk niet zozeer in sterren. Ik wil eruit halen wat erin zit en er een mooi feestje van maken.”
Over Noah Wynants
De Belgische chef (28) startte zijn carrière op de hotelschool en liep zijn eerste stage bij De Groene Lantaarn**. In 2015, op 17-jarige leeftijd, stapte hij de keuken van De Librije*** binnen – een bepalend moment. Onder de vleugels van Nelson Tanate en de onlangs overleden Jonnie Boer groeide Wynants in tien jaar tijd van stagiair tot senior souschef. Nu is hij klaar voor zijn eigen keuken, zijn eigen team en zijn eigen signatuur.