Tom Schoonus nieuwe chef Noble Kitchen*: Edwin Kats neemt afscheid van restaurant in Cromvoirt.

Door het afscheid per 1 januari 2026 van topchef Edwin Kats neemt zijn huidige keukenchef Tom Schoonus het stokje in de keuken over. Ondernemer en investeerder Robert van der Wallen wordt eigenaar van het sterrenrestaurant in Cromvoirt.

Tom Schoonus en Nina Kaalverink nemen per 1 januari 2026 de leiding van Noble Kitchen* in Cromvoirt op zich. Schoonus, sinds 2020 chef de cuisine bij het restaurant, werkte in totaal 12,5 jaar onder de huidige eigenaar en chef Edwin Kats. Kats draagt het eigenaarschap begin volgend jaar over aan ondernemer Robert van der Wallen.

‘Vanaf dat moment zijn Nina en ik, namens Robert, eindverantwoordelijk voor de exploitatie van Noble Kitchen,’ zegt Schoonus. ‘Een rol die we met trots, toewijding en veel enthousiasme gaan vervullen.’

Noble Kitchen behaalde in 2020 een Michelinster en weet die sindsdien te behouden. Schoonus maakte vanaf dat moment deel uit van het keukenteam en groeide door tot chef de cuisine.

Upgrade en verbouwing plannen in 2026
‘Sinds de opening in april 2018 hebben we samen met Edwin en ons team gewerkt aan een plek waar gastvrijheid, kwaliteit en beleving centraal staan,’ vertelt Schoonus. ‘We zijn Edwin dankbaar voor zijn inspiratie, vakmanschap en leiderschap. Zijn visie en passie voor het vak hebben een stevige basis gelegd waarop wij met vertrouwen verder bouwen.

De ambitie blijft stevig gericht op vernieuwing en internationale allure. ‘We willen onze gasten blijven verrassen, inspireren en verbinden,’ aldus Schoonus. ‘In april krijgen zowel Bernardus Café als Noble Kitchen een grondige upgrade via een verbouwing. Tijdens de Golf Solheim Cup in september 2026 laten we de wereld zien waar Bernardus en Noble Kitchen voor staan. Op naar een nieuw tijdperk – met hetzelfde hart.’