Voormalige sterrenchef Jan Gaastra opent nieuw restaurant Bisque
Sterrenchef en gastvrouw Jan en Corry Gaastra openden afgelopen juli hun nieuwe restaurant Bisque.
Groningen heeft er een toprestaurant bij. Na 20 jaar achter de pannen in voormalig sterrenrestaurant Koriander in Drachten had, heeft topchef Jan Gaastra in Helpman restaurant Bisque geopend. ‘Betaalbaar eten op niveau in huiselijk sfeer’, aldus Jan.
Het restaurant is vernoemd naar een van Gaastra’s lievelingsgerechten: ‘Bisque’, een soep van schaaldieren, was in zijn Koriander tijd een van zijn klassiekers op de kaart. Uiteraard staat deze in Groningen ook weer op de kaart. Dochter Sabine neemt samen met moeder Corry de voorkant van het restaurant voor hun rekening. Zelf wordt Jan in de keuken ondersteunt door twee koks.
Over Corry en Jan Gaastra
Gastvrouw Corry en chef Jan Gaastra openden in 1995 hun restaurant Koriander in het Friese Burgum (Bergum), dat ze in 2000 verhuisden naar Drachten. Corry was afkomstig uit het onderwijs en Jan had na zijn koksopleiding bij bedrijven als Lauswolt in Beetsterzwaag, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en Excelsior in Amsterdam gewerkt voor ze hun eigen restaurant startten.