BREAKING: Executive Chef en SVH Meesterkok Dennis Kuipers vertrekt bij restaurant Vinkeles*

Geheel onverwacht vertrekt na ruim 16 jaar topchef Dennis Kuipers bij restaurant Vinkeles* in Amsterdam.

‘Het is tijd voor een volgende stap’

‘Het is tijd om een volgende stap te nemen in mijn carrière. Wat het gaat worden weet ik op dit moment nog niet, ik sta voor alles open. Ik wil meer van de wereld zien, nieuwe uitdagingen aangaan en nieuwe inspiratie opdoen. Dat kan in het buitenland zijn maar ook hier in Nederland. Ik ga dat de komende maanden rustig ontdekken, mogelijk komen er mogelijkheden op mijn pad waar ik nog nooit eerder aan heb gedacht’.

Dennis vertrekt in goed overleg en in goede harmonie  bij restaurant Vinkeles welke is gevestigd in The Dylan, het kosmopolitische hotel aan de Amsterdamse Keizersgracht. Sinds 2006 is hij hier executive chef en sinds 2009 in het bezit van een Michelinster.

  Over Dennis
Toen Dennis in 2003 voor zijn meesterproef slaagde, was hij de jongste SVH Meesterkok van Nederland. Op zijn drieëndertigste had hij al heel wat ervaring opgedaan. Zo stond hij in gerenommeerde keukens als het Kurhaus, Prinses Juliana en het Amstel Hotel. Hij werkte bij het driesterrenrestaurant Lucas Carton van Alain Senderens in Parijs, waarna hij als souschef van Edwin Kats naar Vermeer in Amsterdam is gekomen. Sinds 2006 is hij executive chef bij restaurant Vinkeles in The Dylan, het kosmopolitische hotel aan de Amsterdamse Keizersgracht. "Gasten die bij mij hun spaarzame vrije avond komen doorbrengen verdienen een onvergetelijke ervaring", zegt hij. Michelin heeft hem in 2009 een ster toegekend. Hij vindt het van het grootste belang om de continuïteit van het vak te waarborgen door jonge mensen te motiveren en in de toekomst te investeren. 

De nieuwste editie van  STRRN Magazine  is uit!

Alles over de culinaire top van Nederland