Breaking: Tweesterrenchef Guido Braeken van Julemont** stapt over naar Van Oys Maastricht Retreat.
Een opmerkelijke transfer: Topchef Guido Braeken van restaurant Julemont** gaat per 1 januari 2025 aan de slag in het fine dining restaurant Create van Van Oys Maastricht Retreat.
De bekende en voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay maakte al eerder deze stap en is sinds juni culinair directeur bij het vijfsterrenhotel Van Oys Maastricht Retrait.
Eind september stopt Braeken als chef bij restaurant Julemont** op Château Wittem. Een vervanger is inmiddels gevonden: Fabiano Palombini (55), een gerenommeerde topchef die de afgelopen vijftien jaar werkzaam was bij diverse 2- en 3-sterrenrestaurants in Hong Kong. Bij Julemont brengt hij vanaf oktober een Franse kookstijl in een iets toegankelijker jasje, met meer a la carte keuze.
Van Oys
Van Oys Maastricht Retreat is het levenswerk van de Maastrichtse ondernemers Michel en Leon Maes. Het retreat staat onder de operationele leiding van managing director Marc Alofs.
De ervaren Alofs heeft eerder indrukwekkende vijfsterren Superior hotelprojecten zoals La Butte aux Bois in Neerharen/Lanaken en het Botanic Sanctuary in Antwerpen gerealiseerd.
Het vijfsterrenhotel in Oost-Maarland opent begin maart 2025 zijn deuren.
STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.