Dit zijn vier kanshebbers op een Michelinster
Maandag is het zo ver: de uitreiking van de Michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
Entree Magazine vraagt vier experts naar hun verwachtingen.
1. Flip Dejaeghere tipt: Thijs Meliefste, Meliefste in Wolphaartsdijk
De Belgische Flip Dejaeghere reist de culinaire wereld over onder de naam Flip World Foodie en legt alles vast voor zijn social media-accounts. Hij is inmiddels een graag gezien gast in het fine dining-segment. Als het aan hem ligt krijgt in elk geval restaurant Meliefste een eerste ster. “Thijs Meliefste heeft de liefde voor Zeeuwse producten hoog in het vaandel staan en vergeet de lokale visser en boer niet. Hij tovert met zijn team zeer smaakvolle gerechtjes op creatieve wijze uit zijn keuken. Hij is inmiddels een vaste waarde geworden in het Nederlandse culinaire landschap. Tijd om die passie gewaardeerd te zien met een sterretje!”
2. Kees Bruins tipt: Jaimie van Heije, Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel
Kees Bruins, hoofdredacteur van STRRN Magazine noemt restaurant Jaimie van Heije ‘absoluut sterwaardig’. “De gerechten van Jaimie zijn bijzondere combinaties van smaken en structuren met Aziatisch invloeden. De gerechten zijn gemaakt van eerlijke, vaak lokale producten van uitmuntende kwaliteit. Ieder gerecht is een compositie op zich en wordt op prachtig servies geserveerd.” Volgens Bruins staat Nederland nu echt op de culinaire wereldkaart. “Dat is het gevolg van de positieve ontwikkelingen in de afgelopen twintig jaar. Er is daarom zeker ruimte voor meer twee- of driesterrenrestaurants in ons land. Ik verwacht dat terug te zien in de beoordelingen van Michelin voor 2021.” Foto: Specialpixels
3. Astrid Schreuders tipt: Jan Smink, Smink in Wolvega
4. Jacob Jan Boerma tipt: Ollie Schuiling, Kasteel Heemstede in Houten
Bron: Entree Magazine