Kookboeken special topchefs

Kookboeken van topchefs voor thuis

Voor de beginnende of gevorderde kookliefhebbers zijn kookboeken onmisbaar in de keuken. Zeker als het gaat om kookboeken van de Nederlandse culinaire top! Laat je inspireren, en leer van de nuttige kooktips. We hebben de populairste kookboeken voor je op een rij gezet.

Spicy Chef – Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof**

In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock. Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs, of het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een mooie afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken.
€ 49,95
Bestellen

 

 ‘Ruige kost’ – Paskal Jakobsen & Edwin Vinke, De Kromme Watergang**

Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland.
Ingredientenlijst: 1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3…); 1 box met goede muziek; 1 of meerdere gezellige lekkere eters; 1 slager, visboer, schelpjesboer, toko.Zeeland.

€ 29,99

Bestellen

 

Vijf seizoenen – Jonathan Zandbergen, Merlet*

In het jaar rond neemt Jonathan Zandbergen je mee langs de culinaire seizoenen. Het boek is ingedeeld in vijf seizoenen, met als toevoeging de voorzomer: een vijfde seizoen op het gebied van verse ingrediënten. Ieder seizoen bevat tien recepten waarin ingrediënten van eigen bodem centraal staan. Zo eet je niet alleen verantwoord, maar geniet je ook van de ingrediënten als ze in op hun best zijn. Op de inspiratiekalenders zie je in een oogopslag wat in welke periode van het jaar beschikbaar is. Zo kun je thuis eindeloos combineren en variëren.

 


€ 31,99
Bestellen

SNERT, voor als alles in de soep loopt – Joris Bijdendijk, restaurant RIJKS*

Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee. Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost ons. En troost is nodig na het afgelopen jaar. Restaurants moesten sluiten, de culturele sector lag op zijn gat en het zorgpersoneel draaide overuren.
In het snertnajaar van 2020 lanceerden Joris Bijdendijk en Samuel Levie hun eigen snert in blik: een lekkere erwtensoep met goede worst. Ze koppelden er een actie voor de Voedselbank aan en heel Nederland kleurde langzaam felroze en geel. Overal doken de soepblikken op. Al snel volgden van alle kanten inspirerende soepverhalen en Joris en Samuel vonden het de hoogste tijd om een ode te brengen aan het fenomeen soep. In het kookboek SNERT delen ze 40 kleurrijke en wereldse soepen, voor wie wat troost kan gebruiken. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door.
€ 20,00
Bestellen

Sobremesa: Recepten en verhalen uit Sergio’s Ibiza

Sobremesa, hét grote boek van Sergio Herman.
In Sobremesa geeft sterrenchef Sergio Herman een culinaire rondleiding over zijn Ibiza. Volop genieten, met zijn allen aan tafel zitten en eindeloos natafelen, wat in het Spaans ‘Sobremesa’ heet. Precies dat geluk deelt Sergio in zijn nieuwe kookboek. Met de recepten in Sobremesa creëer je tafels vol geurende en kleurrijke gerechten die doen verlangen naar het warme, gelukzalige en vrije Ibiza. Disfruta!
€ 34,99
Bestellen

 

 

Het jaar van Guus en Dick

Ook met Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd aan tafel? Sla Het jaar van Guus en Dick open en geniet een jaar lang van de leukste eetmomenten met deze kookvrienden. Proef de verjaardagssaté die Guus elk jaar serveert en vier Sinterklaas net even anders met een Indische rijsttafel. Of hap tijdens carnaval in de allerlekkerste worstenbroodjes Guus-en-Dickstijl. Na al dat lekkers zet je met een (kleine) portie goede voornemens de broekriem zo weer een gaatje strakker.
€ 24,99
Bestellen

 

 

Just Cook it – Vlotte en smaakvolle recepten voor thuis

Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder. In Just Cook It legt hij uit waarom. Van een lasagne tot een tiramisu en van een pan mosselen tot een auberginesalade: door een paar simpele toevoegingen leert Sergio je om iets eenvoudigs super tasty te maken. Bijvoorbeeld door altijd wat zelfgemaakte chili-olie bij de hand te hebben. Of door een piepklein beetje gekonfijte citroen toe te voegen. Maar vooral door gewoon in de keuken te gaan staan en aan de slag te gaan, want lekker koken is vooral een kwestie van doen. Kortom: JUST COOK IT.
€ 33,99
Bestellen

Voor alle kookboeken ga naar www.productenvansterrenchefs.nl

 

ACTIE VERLENGD TOT 8 MEI!