Meesterkok Chris Naylor verlaat Restaurant Vermeer.

Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als Culinary Director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na 18 jaar draagt hij zijn taken als Executive Chef van Restaurant Vermeer over aan de nieuwe chef Tjaco van Eijken.

Restaurant Vermeer, dat positie 28 veroverde in de afgelopen editie van Lekker, is gevestigd in NH Collection Amsterdam Barbizon Palace dat onderdeel uitmaakt van Minor Hotels. In zijn nieuwe rol blijft Naylor op afstand betrokken bij Vermeer. Tjaco van Eijken krijgt vanaf 1 april de dagelijkse leiding over het restaurant. 

'Het is tijd om het stokje over te dragen aan iemand die Restaurant Vermeer kan voorzien van frisse energie', zegt Chris Naylor. 'Ik heb in het verleden samengewerkt met Tjaco en ik ben blij dat hij Vermeer gaat leiden.' De Brits-Nederlandse chef Chris Naylor startte in 2005 bij Restaurant Vermeer. Daarvoor kookte hij bij Le Cirque, Vossius en La Rive. Het vak heeft hij geleerd bij de Franse restaurateur Albert Roux, voor wie hij kookte in Londen, New York en hotel The Grand in Amsterdam. Bij Vermeer ontwikkelde Naylor een eigen kookstijl, waarbij hij groenten in een hoofdrol plaatste, iets wat inmiddels veel navolging heeft gekregen. In zijn nieuwe rol zal hij zijn rijke ervaring inzetten om de horecaconcepten van Minor Hotels in Noord-Europa naar een hoger niveau te tillen.

Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer opende in 1988 zijn deuren in hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. Verschillende topchefs zoals Edwin Kats en Pascal Jalhay zwaaiden hier de scepter, maar niemand kookte er zo lang als Chris Naylor. ‘Met zijn afscheid breekt een nieuwe periode aan in de rijke restaurantgeschiedenis,' zegt Ludo de Jong, General Manager van het hotel. ‘We zijn trots op wat Chris afgelopen jaren heeft neergezet met zijn unieke stijl van koken. Met de komst van Tjaco van Eijken nemen we de tijd om de nieuwe koers van Vermeer te bepalen. Komende periode kunnen de vaste fans van Chris Naylor komen genieten van zijn signature-dishes.'

Tjaco van Eijken
Tjaco van Eijken kookte bij verschillende restaurants over de hele wereld. Voor Alain Ducasse was hij vier jaar verantwoordelijk voor het befaamde restaurant Spoon in Hongkong. Daarna was hij Executive Chef bij verschillende hotels, zoals Le Louise in Brussel, Saigon Plaza in Vietnam en Hotel De L'Europe in Amsterdam.

STRRN Magazine  - alles over de culiniare top van Nederland.