Nieuwe leden Alliance Gastronomique
De restaurants Central Park*, Tribeca** en Odille* zijn vanaf 1 januari 2025 lid van de Alliance Gastronomique. Daarnaast blijft ook restaurant De Moerbei* met de nieuwe eigenaren lid van de vereniging.
Tijdens de jaarvergadering op maandag 2 december, gehouden in restaurant De Librije*** In Zwolle zijn de nieuwe leden met trots ingewijd in de Alliance. Vanaf 2025 zullen zij het kenmerkende schild van de Alliance Gastronomique aan hun gevel dragen. Met de toetreding van deze restaurants groeit de Alliance naar een totaal van 42 leden.
Onder leiding van voorzitter Bob Bron hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en zijn alle nieuwe leden hartelijk verwelkomd binnen het (oudste) langst bestaande culinaire samenwerkingsverband binnen Europa.
Over de nieuwe leden
Central Park*
In het 18e-eeuwse landhuis vindt u restaurant Central Park onder leiding van Joey de Kruijf. Central Park gelooft dat ze middels de statige, energieke en gezellige ambiance in combinatie met verfijnde gerechten en een breed assortiment aan wijnen de harten van alle hogere segment liefhebbers kunnen veroveren. Naast in het bezit te zijn van een Michelinster is Central Park ook lid van Relais et Chateaux.
Tribeca**
Na een warm welkom door Claudia Sobecki kunt u gaan genieten van de gerechten van chef-kok Jan Sobecki. Zijn keuken kenmerkt zich door eenvoud, kwaliteit en passie. Frans gastronomie als basis, aangevuld met internationale accenten. Continu op zoek naar de allerbeste ingrediënten, die Tribeca in hun gerechten op een voetstuk plaatsen. Bij Tribeca proeft u dat less écht more is. Tribeca is beloond met twee Michelinsterren.
Odille*
Onder leiding van chef-kok Casimir Evens en zijn partner Lotte Bloem staat restaurant Odille voor blijvende herinneringen, verbindingen en verrassingen. Casimir kiest bewust voor producten uit het groene hart van de Meierij, waarbij internationale ingrediënten zorgen voor een eigenwijze toets in zijn creaties. Op 7 oktober van dit jaar werd Odille beloond met een Michelinster.
De Moerbei*
Chef Michael Corpel en sommelier Frank de Haas voegen een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van De Moerbei. Beide al een aantal jaren werkzaam in De Moerbei, maar sinds augustus van dit jaar openen zij de deuren als de nieuwe eigenaren. De Moerbei is een stijlvolle boerderij die sinds 1996 als restaurant bekendstaat om zijn verfijnde klasse. Michael en Frank zijn er trots op dat zij de Michelinster hebben mogen behouden.
Hoofdfoto: Lizet Beek
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.