Nieuwe rol voor algemeen directeur Marc van Gulick van Landgoed Lauswolt.

Marc van Gulick stopt als algemeen directeur maar blijft verbonden aan Landgoed Lauswolt.

‘Het Landgoed en ik laten elkaar niet los, ik blijf, maar onze verbondenheid gaat zich anders invullen. Dit is mede ingegeven door persoonlijke omstandigheden,’ aldus Marc.

Al bijna 25 jaar is Marc van Gulick (59) verbonden aan Lauswolt. Eerst als executive chef, daarna als directeur. Het landgoed heeft twee restaurants: het fine dining restaurant De Heeren van Harinxma* en Bistro Nijeholt.  ‘De komende jaren staat Landgoed Lauswolt voor een aantal belangrijke strategische beslissingen zoals renovaties en verdere groei. Ik heb er alle vertrouwen in dat een nieuw gezicht deze uitdagingen met visie en voor de lange termijn zal oppakken, en uiteraard zal ik mijn opvolger daarin volledig steunen. Ik ga mij richten op commerciële, creatieve en ondersteunende activiteiten voor zowel Landgoed Lauswolt als voor FB Oranjewoud. Hoe die invulling eruit gaat zien? Dat gaan we ontdekken. De komende maanden ga ik daar in alle rust eens goed over na denken.'

Foto: Jan Bartelsman

'De afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om Landgoed Lauswolt te mogen aansturen, samen met geweldige medewerkers die in alle opzichten uitblinken. Dit professionele team slaagt er elke dag opnieuw in om onze gasten te omringen met een bijzondere ambiance, uitmuntende service en verfijnde culinaire verwennerij. Ik ben enorm trots op alle successen die we de afgelopen decennia als team hebben bereikt. Van prestigieuze onderscheidingen zoals ‘Hotel van het Jaar’ door Gault&Millau, het behoud van onze Michelinster en Bib Gourmand, tot de titel ‘Beste Restaurant van Friesland’ door Lekker500. Ook is het geweldig om te zien hoeveel jong talent we hebben opgeleid in de loop der jaren. Daarnaast hebben we onvergetelijke evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijks uitverkochte zomerconcerten en Pasta e Basta meets Lauswolt maar ook nieuwe culinaire concepten ontwikkeld zoals Bistro Nijeholt en de Beachclub. Met voldoening kijk ik terug op ons sterke herstel na de Covid19-pandemie. Deze intensieve en bijzondere reis heeft onze organisatie alleen maar sterker gemaakt. Kortom: 'Deze 25 jaar hebben mij niets anders dan een groot gevoel van dankbaarheid gegeven.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat Landgoed Lauswolt in haar volgende fase, onder nieuw leiderschap, zal blijven bloeien, en ik kijk ernaar uit daar vanuit mijn nieuwe rol een mooie bijdrage aan te blijven leveren.'

STRRN Magazine  - alles over de culinaire top van Nederland.

Onze Culinaire cadeaubox voor 2025