Nieuwe zaak voor Michelin sterrenkoning Sidney Schutte en partner Gigi van Es.
Naast de toprestaurants Molina* in Kuala Lumpur, Cocina de Autor* in Mexico en Spectrum** in Amsterdam heeft hij nu het befaamde restaurant Rust Wat in Blaricum overgenomen. Vanaf juni wordt de naam omgedoopt tot Rust Wat by Sidney Schutte.
Uiteraard neemt Schutte de verantwoordelijkheid voor de culinaire invulling van het restaurant op zich, partner Gigi van Es krijgt de dagelijkse leiding in handen. “We streven hier zeker geen ster na”, vertelt Van Es in gesprek met De Gooi- en Eemlander “Het wordt een hoogwaardige Franse keuken met een Aziatische twist.
Sidney begon zijn carrière bij De Librije*** in Zwolle, toen nog een kleine familiezaak. ‘ Dat was een waanzinnige tijd die ik nooit had willen missen: ik heb de groei van Jonnie en Thérèse mee mogen maken. Ik stond iedere dag van ’s ochtends vroeg tot soms na middernacht achter de kachels en op mijn vrije dagen kookte ik regelmatig in het buitenland. Mijn kookstijl is in deze periode sterk gevormd door Jonnie. Na tien jaar ben ik mijn culinaire horizon gaan verbreden en begon ik te reizen. Uiteindelijk vestigde ik mij in Hongkong, waar ik bij Richard Ekkebus van restaurant Amber** mijn kookstijl verder ontwikkelde. In 2013 nam Jonnie weer contact met me op met de vraag of ik Librije’s Zusje in het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam wilde gaan leiden. Dat was een enorme eer.’
Foto's: Jan Bartelsman