Nieuwkomers in de Michelingids voor de maand april 2022
Ontdek de negen nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd!
Michelin heeft weer negen nieuwe namen bekend gemaakt van restaurants die verzekerd zijn van een plekje in de Michelingids voor 2022. Welke notering ze exact krijgen, ster of Bib Gourmand, wordt 30 mei bekendgemaakt in Amsterdam.
De inspecteurs selecteerde de volgende nieuwkomers:
Au Coin des Bons Enfants , Maastricht
Twee jonge talenten laten een frisse wind waaien door het historische Au Coin des Bons Enfants . U wordt hier nog steeds gecharmeerd door de elegantie en romantiek van het decor. Het verborgen terras is een absolute must! Vakkundig geselecteerde wijnen ondersteunen de eerder klassieke keuken van Timo Reichelt. Hij heeft een neus voor topproducten en is een meester in sauzen bereiden. Of het nu een smoky beurre blanc is bij een prachtige moot tarbot of een lekker zoutige brandade bij skrei: finesse en kwaliteit komen hier altijd op de eerste plaats.
Au Coin des Bons Enfants ©Laurent Stevens
Bar BAUT , Amsterdam
Wandschilderingen à la Banksy, een intiem en hip interieur, de sfeer die lekker informeel is … Bar BAUT is op-en-top Amsterdam. De verleidelijke kaart bundelt wereldse ingrediënten in een contemporaine aanpak. Denk aan volle smaken, bewerkte ingrediënten en leuke ideeën die u een rijkelijk gevoel bezorgen. Dankzij de tussengerechtporties kan u uitvoerig proeven van lekkernijen als bouillabaisse met noordzeevis of een vegetarische creatie vol zilte en umami smaken. En dat allemaal voor een knappe prijs-kwaliteitverhouding!
Bar BAUT ©Nina Slagmolen
Blauw , Utrecht
Traditioneel, streetfoodinvloeden, authentiek, puur. Het zijn enkele kernwoorden waarmee we dit populaire restaurant vlak bij het centrum van Utrecht kunnen omschrijven. De Indonesische keuken ontvouwt hier al zijn rijkdom. De rijsttafel is een geweldige manier om te ontdekken hoe de chef kruidigheid en diepgang weet te combineren. Het samenspel van daging rendang, gado gado, ikan pepesan en nog veel meer smaakindrukken neemt u mee op een genuanceerd exotisch avontuur. Nog een tip: probeer ook zeker de saté kambing uit, het lekkere geroosterde geitenvlees.
©Blauw
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland
Céline , Nieuwegein
Céline voelt zich helemaal thuis in het ruige Fort Jutphaas. Achter de stoere muren vindt u een restaurant dat intimiteit uitstraalt dankzij het gedempte sfeerlicht. Het terras ligt er gezellig bij. Martijn Stoker is een technische chef die zijn creativiteit laat spreken. Hij voegt af en toe contrast toe met Scandinavische aardsheid en brengt graag verschillende elementen op het bord die hij bindt met intense sauzen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een rijke beurre blanc, vadouvan kruiden en de power van een bisque bij perfect in de pan gebakken schol. Top!
Céline ©Bibi Hermans
Domenica, Amsterdam
Het terras van Domenica is ideaal om de bruisende Jordaanwijk te ervaren. Amsterdammers schuiven hier maar al te graag aan voor een mediterraan festijn, met een flinke knipoog naar Italië. Traditionele linguini met een verrukkelijke jus van het kookvocht van scheermesjes, een tijdloze pasta carbonara volgens de regels van de kunst of een meer experimentele interpretatie van ceviche? Wees maar zeker: op de eerder kleine kaart is enkel plaats voor smaakbommetjes. De wijnpassie van patron Flavio maakt dit mooie zuiderse avontuur helemaal af.
Domenica ©Chantal Arnts
Karel V , Goes
Het karakter van dit historische pand (1555) aan de haven van Goes laat niemand onberoerd. De open haard, het mooie terras aan het water, de schilderijen, … Karel V is een prachtzaak. De jonge chef combineert de kracht van klassieke bereidingen met moderne frisheid. Bestelt u een salade van noordzeekrab met garnalen of een tournedos Rossini, dan wordt u getrakteerd op mooie smaken die vertrouwd zijn, maar toch weer een tikkeltje anders. Damien Donkersteeg kijkt met een frisse blik naar de traditie en doet dat met eigenheid.
Karel V ©Marnik Maas
\
Moustique , Haarlem
Het modern opgezette Moustique in het centrum van Haarlem ontvangt u zowel voor lunch, borrel als diner. U krijgt er een ruime kaart voorgeschoteld waaruit de ervaring van de chef spreekt. Eigentijdse omschrijvingen, Aziatische inspiraties, vegetarische opties, … En nog meer goed nieuws: de smaken maken het waar, de diepgang is present. Rundervlees in tataki of tartaar met oosterse nuances, entrecote met een verleidelijke stroganoffsaus, frisse bereidingen rond seizoensgroenten, … Bij Moustique keren gasten weer.
Moustique ©Corina van Manen
Waers, Roermond
Waers staat voor tegendraads, een beschrijving die Dennis Vermeulen op het lijf staat geschreven. In zijn puur, Scandinavisch aandoend restaurant laat hij het beste van de markt en het seizoen spreken. Geen poespas, maar evenwichtige out of the box creaties die de huidige tijdsgeest mooi aanvoelen. Zo overtuigt hij met traag gegaarde skrei gehuld in een kruidenkorst, gemarineerde pompoen voor een zoetzure toets en een schuimige jus van geroosterd venkelzaad. Bij Waers wachten u fijne ontdekkingen voor een excellente prijs-kwaliteitverhouding!
Foto ©Dennis Vermeulen
Restaurant 1857 , Roosendaal
Een klein steegje leidt naar dit voormalige koetshuis, een smaakvolle symbiose van authenticiteit en contemporaine klasse. Chef Joey en gastvrouw Joke creëren de ideale omgeving om hun creatieve intensiteit te ervaren. Deze keuken is technisch, visueel en bij momenten gedurfd. Dit moderne samenspel van groenten en wereldse smaakmakers overtuigt. U wordt hier even goed verrast door een intense combinatie van sint-jakobsnoten en gepekeld wagyuvlees als door een zilte creatie rond zeekool, codium, yacon en jalapeño. Boeiend!
©Restaurant 1857