Sidney Schutte pakt naast Mexico nóg een Michelinster in Kuala Lumpur.
Slechts vijf maanden na de opening van restaurant Molina* in Kuala Lumpur werd het al beloond met een Michelinster. Eerder dit jaar ontving ook zijn restaurant Cocina de Autor Los Sabos* in Mexico deze prestigieuze onderscheiding.
Restaurant Molina* in Maleisië is een samenwerking met topchef Sidney Schutte van het tweesterrenrestaurant Spectrum in Amsterdam. De dagelijkse leiding is in handen van chef-kok Guillaume Depoortere, die persoonlijk door Schutte is uitgekozen.
‘Een enorme proficiat aan chef Guillaume, Robin en Marjolein voor hun ongelooflijke toewijding en harde werk. Door het team te trainen, worden ze naar nieuwe hoogten gestuwd. Ik kan niet trotser zijn op deze geweldige prestatie!’, zo schrijft hij op Instagram.
Over Molina
Het restaurant ligt bovenop een wolkenkrabber en biedt een panoramisch uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur. Chef-kok Sidney Schutte komt van oorsprong uit Zeeland. Zijn zeven- tot negengangenmenu is een verrukkelijke mix van Franse technieken, Scandinavische gevoeligheid en Aziatische wendingen; zeevruchten en groenten zijn zijn sterke punten. Zijn wortel dessert is de laatste buiging en geeft diepte en zoetheid. Met een menu van 3 uur is het de perfecte setting voor een date.
- Michelingids 2024
Foto: Jan Bartelsman
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.