Sterrenchef in eigen keuken – recept van Steven Klein Nijenhuis, Herberg onder de linden*, Aduard
Recept Hamachi
bloemkool | oester | kaviaar
Voorgerecht voor 4 personen
Benodigde ingrediënten
- 120 gram hamachi
- 40 gram kaviaar
- 200 gram bloemkool
- 2 oesters
- 3 walnoten
- 1 theelepel sjalotjes (fijngesneden)
- 1 theelepel bieslook (fijngesneden)
- 1 theelepel mierikswortel (geraspt)
- 1½ eetlepel crème fraîche
- 1 deciliter dikke karnemelk (biologisch)
- 1 eetlepel sushi-azijn
- 1 bosje dille
- 1 deciliter olie
- Tomasu sojasaus
Bereiding
Dille-olie
- Draai een bosje dille fijn met een deciliter olie. Hierna de olie door een zeef doen.
Bloemkool
- Cutter de bloemkool in een Magimix fijn tot korrels ter grootte van couscous. Niet te lang, want de bloemkool mag geen vocht loslaten. Roer er de crème fraîche, sjalot, bieslook en mierikswortel door. Hak vervolgens de oesters en walnoten fijn en roer dit ook door de bloemkool.
- Meng vervolgens de karnemelk, de sushi-azijn en de dille-olie.
- Snijd de hamachi dun, zoals voor sashimi wordt gedaan. Lak de plakjes hamachi met de sojasaus.
Bord opmaken
- Maak het bord op zoals op de foto: druk de bloemkool-mix aan in een steekring, leg hier de hamachi op en leg een lepel kaviaar op de hamachi.
Eet smakelijk!
Herberg Onder de Linden*, Aduard, Groningen
Chef-kok Steven Klein Nijenhuis
Recept uit STRRN Magazine mei 2021