Studenten van Aventus koken samen met chef-kok van restaurant Zenith* ter ere van het 25-jarig bestaan.
Onlangs hebben studenten van Aventus een bijzondere ervaring opgedaan door samen te koken met chef-kok Joey Stinissen van het gerenommeerde restaurant Zenith*. Dit bood 10 studenten van de opleiding Zelfstandig Werkend Kok en 5 studenten van de opleiding Aankomend Gastronoom-Sommelier een leerzame en inspirerende dag in de keuken.
Restaurant Zenith*, gevestigd in Apeldoorn, werd gevraagd om samen met de studenten een diner te verzorgen ter ere van het 25-jarig jubileum van Aventus. Onder begeleiding van chef-kok Joey, gastvrouw Jody en hun team hebben de studenten verschillende gerechten bereid met een selectie begeleidende wijnen. Het diner bestond uit twee amuses en maar liefst drie gangen in het restaurant van Aventus.
De aanleiding voor dit speciale diner was het 25-jarig jubileum dat Aventus dit schooljaar viert. Er waren studenten en collega’s uitgenodigd die geselecteerd waren door andere collega’s om in het zonnetje gezet te worden. Samen met Ellen Marks vormden zij 25 gasten die konden aanschuiven aan dit luxe diner.
De bediening speelde ook een cruciale rol tijdens dit diner. De studenten leerden niet alleen over het bereiden van gerechten, maar ook over de essentiële vaardigheden in de bediening. Dit benadrukt het belang van een goede samenwerking tussen keuken en bediening om een totaalervaring voor de gasten te creëren.
Ellen Marks, voorzitter College van Bestuur, is enthousiast over de samenwerking: “De studenten hebben veel geleerd en genoten van de ervaring. Het is belangrijk om studenten deze ervaringen op te laten doen. En het is mooi voor de gasten om op deze manier in het zonnetje gezet te worden.”
Over Avensus
Aventus is een mbo en vavo school met locaties in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Op deze locaties bieden wij 170 verschillende opleidingen aan voor bijna 12.000 studenten. Samen met 1200 collega’s en 4300 bedrijven in de regio geloven wij: samen leer je meer! We leren door elkaar te inspireren, elkaar uit te dagen en vooruit te helpen. Daarom werken we veel samen met bedrijven, andere scholen en gemeenten. We hebben oog voor de mens achter de student, we bieden een basis waar ze zich thuis voelen en nieuwsgierig leren ontdekken wie ze zijn. Zo helpen we onze studenten zichzelf te ontwikkelen tot de professionals van de toekomst.
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.