Topchef Hans van Wolde van restaurant Brut172** - Educatief Culinair Inspirator voor Euro-Toques Nederland.

Met zijn restaurant Brut172** staat topchef Hans van Wolde garant voor een uitzonderlijke culinaire beleving op hoog niveau. Bij binnenkomst stapt u in een andere wereld, een wereld waar smaak, geur, beeld en geluid om voorrang vechten. Die verrast, overdonderd en overrompelt. Waar u met iedere hap of slok dichter bij de kern komt van wie u zelf bent.

Met Brut172** gaat Van Wolde terug naar de bron. In het Mergelland vinden we de mooiste producten. Het mooiste vlees, de beste broden, verse groenten en kruiden, zó van het land. Gefokt, gebakken, geteeld en geoogst door echte vakmensen. Mensen met liefde en passie. Mensen die iedere dag letterlijk hun handen vuil maken, zodat we iets lekkers op tafel kunnen zetten. En zo hoort het ook te zijn.

Terugkijkend en vooruit
Het verleden bepaalt hoe de toekomst eruit gaat zien. Gastronomie tijdens de komende decennia zal nooit meer zo zijn zoals het was. Een nieuwe generatie is aan zet. Een generatie die staat voor kwaliteit, maar die ook weet te genieten van het nu, van het moment. Er is ruimte voor de omgeving, waarin wordt geleefd, gewoond en gewerkt. In de toekomst zal er het Brute Hotel verschijnen met een delicatessenwinkel en lunchrestaurant. Maar er zijn ook plannen voor een voedselbos, pluktuinen en een kas voor educatief gebruik.

Promotie van gezonde voeding en het gastronomische ambacht
In 1986 werd Euro-Toques International opgericht door de gerenommeerde driesterrenchefs  Paul Bocuse en Pierre Romeyer, die beiden jarenlang de kartrekkers van de vereniging waren. Euro-Toques International is de belangrijkste internationale vereniging die gerenommeerde en ambachtelijke chef-koks uit vele Europese landen, waaronder Spanje, Italië, Frankrijk, Slowakije, Oostenrijk, Ierland, Bulgarije, België, Polen, Nederland, Roemenië, Duitsland en Zwitserland vanuit hun passie samenbrengt.

De missie van Euro-Toques International was en is, het vak van chef-kok te promoten door het aanmoedigen en ondersteunen van opleidingen, het bevorderen en uitwisselen van unieke praktijkstages en het bewustmaken van het gebruik van gezonde kwaliteitsproducten. Euro-Toques International belichaamt gastronomische vakbekwaamheid met behoud van regionale en seizoensgerichte producten in heel Europa. De vereniging zet zich in voor het behoud en de promotie van authentieke kwaliteit voedingsmiddelen en ondersteunt alle natuur verantwoorde landbouwactiviteiten. Tot haar waarden behoren respect voor de Europese culinaire diversiteit en de promotie van gezonde voeding op basis van verse ingrediënten. Euro-Toques International werkt ook aan het vergroten van de transparantie van de voedselketen om productveiligheid en toegankelijkheid tot een fatsoenlijk voedselsysteem te garanderen, met name voor jongeren.

Hans Van Wolde & Euro-Toques Nederland
Brut172** is in ontwikkeling en zal altijd in ontwikkeling blijven. Hans van Wolde ziet het als zijn taak zijn kennis en ambacht door te geven aan de volgende generatie. Omdat de missie van Euro-Toques naadloos aansluit bij zijn eigen filosofie zal Hans van Wolde zich inzetten als Educatief Culinair Inspirator voor de vereniging. Een duurzame samenwerking met als missie het overdragen van het gastronomische ambacht.

STRRN Magazine   - Alles over de culinaire top van Nederland.