Sergio Herman: ’Ik hou van Zeeland, ik adem Zeeland en dat zal nooit veranderen.’
Zeeuwse topchefs over hun Zeeland.
De provincie Zeeland is niet voor niets de thuisbasis voor veel topchefs. De ligging is geweldig en de vorm is uniek, getuige een kustlijn van 650 kilometer. Zeeland heeft prachtige duinen, polders, volop zonuren en de zilte lucht maken het een schatkamer vol smaakvolle streekproducten. Deze bijzonder provincie heeft dan ook het hoogste aantal toprestaurants per inwoner van heel Nederland.
In deze Zeeland special:
- Coverstory Sergio Herman
Koning van Cadzand - Jannis Brevet, Inter Scaldes***
Tussen de Scheldes - Column van de chef: Wanneer alles veranderd
Door: Laurent Smallegange, restaurant Spetters*, Breskens - Signature dish
Thijs Meliefste, restaurant Meliefste* deelt signatuurgerecht - De Zeeuwse roots van Sydney Schutte
- Zeeuwse salon culinair
Bijzondere samenwerking tussen topchef Edwin Vinke en acteur en kunstenaar Gène Bervoets - Zand, zee & Syrco
Topchef Syrco Bakker, restaurant Pure C** over Zeeland - Het Zeeuwse groene goud
Op stap met 'Jan de Zeewierman' Jan Kruisse - Passie voor Zeeland
Michèl Lambermon, SVH Meesterkok en Executive Chef bij Big Green Egg Europe - Zeeuws licht
Kunst&Co, glaskunst door Ans Bakker met Yerseke en de Oosterschelde als inspiratiebron - De Oesterij
Het verhaal achter de Zeeuwse oesters. - Wijnhoeve De Kleine Schorre
- Sterrenchef in eigen keuken
Topchefs Rutger van der Weel, Michèl Lambermon, Eric van Bockhove en Hans Kennis delen heerlijke recepten. - Michelinsterren uitreiking 2022
- Euro-Toques Nederland
Jaarevent 2022
En verder:
Texel: opening lamsvlees seizoen, topchef Jef Schuur over de schapenpopulatie op Texel, gastronomisch geluk Op Oos - cartoon Spekko - Column door Sarah Puozzo - het laatste nieuws en nog veel meer! (72 pagina's).
STRRN Magazine 'ZEELAND' verschijnt 26 augustus a.s.