
Op 17 november jl. was het zover: het allereerste Euro-Toques Nederland Benefietdiner vond plaats bij Kasteel Kerckebosch in Zeist. Onder leiding van chef Jozua Jaring (Ratatouille Food & Wine*) en een all-star line-up van maar liefst elf Euro-Toques topchefs beleefde de gast een avond vol topgastronomie, met lef en liefde voor het vak. Een unieke avond, omlijst met muziek en verhalen met betekenis. Gerecht na gerecht onthulde de passie van de chefs, terwijl elk bord bijdroeg aan baanbrekend onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Dit was zonder meer culinaire rock met een missie.
Ontvangst in de kasteelzaal
Team Kasteel Kerckebosch onder leiding van Hans van Triest en Cynthia Schell hadden de regie strak in handen. De ontvangst van de feestelijk geklede gasten in de kasteelzaal werd begeleid door frisse bubbels van Anfors Imperial, die ook deze avond als Preferred Business Partner zijn wijnen weer geheel belangeloos schonk. De amuse gerechten van chefs Torben Bouterse (Restaurant 1397), Björn de Waal (Robbers en van den Hoogen) en Jouke Drijfhout (De Slotplaats) zetten direct de toon van het hoge gastronomische gehalte van deze avond.
Belang van Stichting Hartekind
Directeur Zenka van Reijn van Stichting Hartekind vertelde over het belang van deze avond en donaties in het algemeen. In Nederland wordt 1 op de 100 kinderen geboren met een hartafwijking – een ingrijpende realiteit die vaak levenslang impact heeft. Jaarlijks ondergaan zo’n 700 kinderen een hartoperatie, waarvan de helft vóór hun eerste verjaardag. Stichting Hartekind is het enige erkende goede doel in Nederland dat zich exclusief inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Hun missie: de overlevingskansen vergroten, de kwaliteit van leven verbeteren en toewerken naar een toekomst waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn.
Feestelijk gastronomisch benefietdiner
In de Bistoria van Kasteel Kerckebosch werd het diner vervolgd met meer culinaire hoogstandjes van (sterren) chefs Hans Derks (restaurant Versaen*, Ravenstein), Servais Tielman (Beluga Loves You*), Pasquale Carfora (Aroma Italian Fine Dining), Tim Opstals (G7 Restaurant), Sebastien Trudelle (Smores). Na een korte introductie van voorzitter Yolande Vesters over Euro-Toques Nederland vertelden erelid Paul Fagel en groot ambassadeur Alain Caron hoe en waarom de vereniging alweer 40 jaar geleden werd opgericht. Tijdens het diner deed ook kindercardioloog Hans Breur zijn verhaal over het werk voor de Hartekinderen. Een team van vrijwilligers van Stichting Hartekind verzorgde de verkoop van de loten. Zanger Johnny Rosenberg met zijn combo zette een wervelende performance neer en de avond werd afgesloten met een spetterende drumsessie van Alain Caron en Cesar Zuiderwijk.
Opbrengst van € 40.000,00 voor Hartekind
De veiling van prachtige items als clinics, workshops, hotelarrangementen, all-diners enzovoort, geschonken door lieve leden en partners van Euro-Toques en Stichting Hartekind werden vakkundig geveild door veilingmeester Jeroen Paul Nijmeijer. Met de opbrengst van de verkoop van de loten kwam het totaal van de opbrengst voor Stichting Hartekind op maar liefst € 40.000,00.
Yolande Vesters: ‘Wij danken allen die meegewerkt hebben om dit spektakel tot een succes te brengen: Team Kasteel Kerckebosch en bestuur Euro-Toques voor de strakke organisatie, onze chefs voor een gastronomisch diner van topniveau, Stichting Hartekind en vrijwilligers, en onze partners voor hun bijdragen aan het diner of gift in de vorm van lot- of veilingitems: Heman Horeca Verhuur, Bloem Eventstyling, Anfors Imperial Wijnimport, Gulpener Bierbrouwerij, Lavazza, VHC Jongens BV, BBB Maastricht, Bonayes, Candle by Anne den Hartog-Claasen, Carl Siegert Bakkerij, Fromagerie Guillaume, Harrogate Spring Water, Info Food Labels, The Millers Lodge en Valderrama Olijfolie.
Informatie en/of doneren: www.hartekind.nl











