Elke maand maken de inspecteurs van Michelin enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelingids Nederland. De geselecteerde restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en in de app. U herkent ze ook gemakkelijk dankzij het ‘Nieuw’ symbool. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmands bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken.
Nieuw in de Michelingids Nederland voor september 2024
Vlak na de sterrenceremonie in Maastricht blijkt dat Michelin drie nieuwe restaurants heeft toegevoegd aan de Nederlandse selectie:
Bar Beurre, Maastricht
'Een no-nonsense bistro in een oud café, opzwepende muziek incluis', schrijft Michelin. 'Dat mag u verwachten van Bar Beurre. De Franse keuken leeft op boter, dat is ook hier het geval. Al gebeurt dat wel met de nodige verfijning. De chef gaat er bijvoorbeeld schartong mee à la meunière bereiden, die hij serveert met ansjovis, tuinbonen en een geraffineerde beurre blanc die versterkt is met een scheutje sherry. Deze keuken is krachtig en speels, gebundeld in een korte kaart. Le beurre, c’est la vie!'
De Kromme Bistro, Hoofdplaat
'Loop door de wijnkamer om deze gezellige bistro te bereiken, in het verlengde van moederhuis De Kromme Watergang. De weelderige tuin en open keuken met zijn robuuste houtskoolgrill grijpen meteen de aandacht', ervoer Michelin.
'U voelt hier de liefde voor lekkernijen uit de Zeeuwse wateren, die al hun ziltigheid etaleren. Zoals die kokkels met fijngesneden bieslook en een zalige beurre blanc met de jus van de kokkels en het aroma van citroengras. Al grillen de chefs even gezwind een stukje bavette voor u, of wat dacht u van een vegetarische creatie? Deze brasseriekeuken heeft eigenheid', aldus de gids.
SEAson - Arsenaal Naarden
'De geschiedenis van dit militaire onderkomen gaat terug tot 1688 en werd vele jaren later onder handen genomen door de gerenommeerde interieurontwerper Jan des Bouvrie. Het is er vandaag chic en sfeervol, met een terras dat opleeft op zonnige dagen. Dennis Koopmans focust vooral op lekkernijen uit de zee, al is er ook een aanbod voor vleeseters. Dit is een plek waar u komt voor het plateau de fruits de mer en kraakverse vis uit het seizoen. Denk aan gebakken rode mul met een rijke schaaldierenbisque en fijngesneden venkel voor wat frisheid, ziltige zeekraal en krokante croutons. SEAson - Arsenaal staat voor fraîcheur en het beste van het seizoen.'
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.