Björn de Waal van restaurant Het Arsenaal 1309 wint met zijn team de Euro-Toques Restaurantprijs 2024
24 september 2024 

Björn de Waal van restaurant Het Arsenaal 1309 wint met zijn team de Euro-Toques Restaurantprijs 2024

Maandag 23 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de felbegeerde Restaurantprijs 2024 powered by The Cookware Company.

Op het podium zagen de toeschouwers teams van zes restaurants aangesloten bij deze sterk groeiende restaurantsorganisatie met hun actuele boodschap en oproep tot gezonde ingrediënten en gerechten. Alle deelnemers waren opgevallen door een hoge mate van ambacht, natuurzuivere kwaliteitsproducten uit de streek en van het seizoen. Opdracht was het bereiden van een driegangen menu van eigen lokale producten. Omdat  de restaurants van verschillende delen van het land kwamen, was er een grote diversiteit aan producten te zien, waar met passie over verteld werd.

Het deelnemersveld
Al bij het uitserveren van de eerste voorgerechten bleek het hoge niveau van de chefs en hun team. De lat werd hiermee direct hoog gelegd. Aan de jury de uiterst moeilijke taak om uiteindelijk tot een keuze te komen. Binnen de Euro-Toques Nederland kernwaarden is een grote variëteit mogelijk: van klassiek Frans met hedendaagse invloeden naar de vegetarische keuken, vaak zelfs van eigen geteelde groenten, kruiden en fruit.

Team Björn de Waal restaurant Het Arsenaal 1309
De winnaar van de wedstrijd, chef patron Björn de Waal met team Het Arsenaal 1309 in Doesburg viel al direct op vanwege de sterke relatie met lokale of eigen geteelde kruiden, groenten en fruit die met hedendaagse technieken en een hoge mate van creativiteit verwerkt werden tot (H)eerlijke gerechten. Hij gaat dan ook met de hoofdprijs van maar liefst € 13.000,00 aan PFAS vrije pannen van The Cookware Company met Greenpan en bestek van Van Kempen en Begeer. 

Daarnaast wonnen zij een exclusief artikel in STRRN Magazine uitgereikt door hoofdredacteur Kees Bruins. De tweede prijs ging naar Geoffrey van Melick met restaurant Oxalis in Wervershoof en met de derde prijs ging chef Salvatore Randazzo van restaurant Il Gattopardo in Rotterdam aan de haal. Tijdens de afterparty kon nog nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje en teruggekeken worden naar een geslaagde eerste dag van Gastvrij Rotterdam.

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen