Chef Marcel van Zomeren 25 jaar eigenaar In den Rustwat Rotterdam
13 oktober 2022 

Chef Marcel van Zomeren 25 jaar eigenaar In den Rustwat Rotterdam

Marcel van Zomeren is deze maand 25 jaar eigenaar van In den Rustwat in Rotterdam-Kralingen. De ondernemer kwam er in 1988 op 23-jarige leeftijd in dienst, nam de zaak in 1997 over en behoort anno 2022 met zijn restaurant tot de betere van Nederland.

Restaurant In den Rustwat huisvest in een monumentaal pand aan de Honingerdijk in het Rotterdamse stadsdeel Kralingen. Het pand stamt uit 1597 en verhuisde in 1959 van haar plek boven aan de Honingerdijk naar de huidige locatie naast Trompenburg Tuinen en Arboretum en het complex van Excelsior.

In 1988 kwam Marcel als 23-jarige in dienst bij de toenmalige eigenaren Tinka en Johan van der Horst. Vanwege zijn drive en enthousiasme kreeg hij al snel de vraag of er belangstelling was de zaak over te nemen. Dat gebeurde in 1997 en dat betekent dat hij in 2022 25 jaar eigenaar - en chef-kok - is.

De basis voor de gerechten van In den Rustwat is de Franse keuken, waar Marcel graag mondiale invloeden aan toevoegt. Hij noemt ‘liefde, tijd en de topkwaliteit producten die hij gebruikt’ zijn duurste ingrediënten. Zorgvuldig gekozen bij biologische en lokale telers, onder andere uit het nabijgelegen Voedselbos en de Biesbosch.

De afgelopen jaren is, mede ingegeven door alle ontwikkelingen rondom corona, veel geïnvesteerd in kwaliteit. Zo koos Marcel ervoor afstand te doen van zijn Bib Gourmand om op een betere manier invulling te kunnen geven aan zijn ambities, introduceerde hij een vierdaagse werkweek om zijn restaurant interessanter te maken voor zijn medewerkers én vernieuwde hij de Oranjerie.

Restaurant In den Rustwat is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner. Reactie plaatsen