Een nieuwe culinaire bestemming op de Veluwe waar natuur, ambacht en vitaliteit samenkomen.
Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met slechts 24 couverts per avond biedt het Wild Atelier een exclusieve beleving waar wild, de smaken van de natuur en storytelling centraal staan.
Een nieuwe generatie wildgastronomie
Het Wild Atelier geeft een nieuwe dimensie aan De Echoput, dat in 2025 haar 70-jarig jubileum viert. In dit restaurant komt de rijke wildtraditie van de familie Klosse samen met een eigentijdse visie op gastronomie. Gasten worden meegenomen op een smaakreis door de Veluwe en Nederland, met een menu dat het ritme van de seizoenen volgt en waarin lokale ingrediënten de hoofdrol spelen. Van edelhert tot duindoorn en van Noordzeekrab tot sparrentop “Met het Wild Atelier willen we onze gasten laten proeven wat de natuur te vertellen heeft,” zegt Lodewijk Klosse, derde generatie en directeur van het familiebedrijf. “Het wordt een plek waar alles in harmonie samenkomt: van de gerechten tot het interieur, van de wijnen tot de verhalen die we gaan vertellen.“Perfecte match met Jonathan Zandbergen
Topchef Jonathan Zandbergen kan zijn passie voor kwaliteit, schoonheid en lokaliteit volledig kwijt in het Wild Atelier. Na jarenlange ervaring in de topgastronomie kiest hij bewust voor een concept dat aansluit bij zijn persoonlijke waarden: gezondheid, duurzaamheid en het werken met pure, Nederlandse producten. “Na 26 jaar in de gastronomie nam ik een stap terug om te reflecteren op wat ik echt belangrijk vind,” aldus Zandbergen. “Het Wild Atelier is voor mij de ultieme plek om mijn visie tot leven te brengen: een luxe restaurant gebaseerd op wilde producten uit de Nederlandse natuur, zonder internationale smaken of ingrediënten, maar met lokale smaakmakers die gezond zijn voor mens en milieu. Het is een perfecte match met de familie Klosse en de culinaire traditie van De Echoput.”
Laatste fase verbouwing en nieuw interieur
Het Wild Atelier is gevestigd in het 5-sterren Hotel Gastronomique De Echoput, op de plek van de voormalige Wildbar. De verbouwing bevindt zich in de afrondende fase. Ook het gastronomische ‘Restaurant De Echoput’ ondergaat een metamorfose en gaat verder als restaurant Grand Bistro Echo, waar het huidige culinaire niveau behouden blijft onder leiding van chef Peter Paul van den Breemen.
Een verfijnde ontdekkingstocht door het seizoen
Het Wild Atelier biedt geen traditionele restaurantavond, maar een zorgvuldig opgebouwde zintuiglijke reis. Elk gerecht is opgebouwd rond pure ingrediënten, in harmonie met het seizoen, begeleid door uitzonderlijke wijnen en persoonlijke verhalen. Het restaurant is vanaf vrijdag 27 juni geopend voor diner van woensdag tot en met zaterdag.
Meer informatie en reserveren: Het Wild Atelier Over De Echoput
Sinds de oprichting in 1955 staat De Echoput bekend om haar wildbereidingen en wijn-spijs combinaties, midden in de Koninklijke bossen van Kroondomein Het Loo. Onder leiding van de familie Klosse combineert De Echoput een rijke traditie met een vooruitstrevende visie op smaak en duurzaamheid. Het hotel telt 42 hotelkamers, diverse exclusieve zalen, een binnenzwembad, body spa en kookstudio.
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.