De elfde editie van de wedstrijd Talent van de Toekomst heeft opnieuw veelbelovend talent opgeleverd. Zestien teams van diverse ROC’s namen het tegen elkaar op in het Miele Experience Center in Vianen, jonge professionals die we ongetwijfeld gaan terugzien binnen de culinaire top van Nederland.
Maar liefst 16 teams met totaal 80 jonge koks en gastheren & -vrouwen namen deel aan de wedstrijd. Het aanstormend talent is door de absolute top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld: de Koks werden gejureerd door Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **), Erik van Loo (Parkheuvel **), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn **), Yornie van Dijk (Basiliek *) en Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede *).
Voor de Bediening vormden Petro Kools (Da Vinci *), Nadine Mögling (Bij Jef *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Joey de Kruijf (Central Park *) en Pieter-Jan Kruithof (De Lindenhof **) het juryteam. De jonge gastvrouwen en -heren werden beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.De koksbrigade van de ROC van Amsterdam Sterklas is uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2025. Bodhy van der Louw, Sem Klein Oonk en Wessel Bijl wisten zich staande te houden in deze concurrentiestrijd. Juryvoorzitter Dick Middelweerd: “Hou het bij de basis en zorg dat je gerechten goed op smaak zijn in vooral zuring en zout. Daar hebben we erg op gelet bij de jonge talenten. Het is ontzettend belangrijk om mee te doen en ik spreek regelmatig oud deelnemers die zich als de dag van gister deze hele bijzondere leerervaring herinneren”.
Het Albeda Horecacollege Team 1 is uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2025 bij de wedstrijd voor de bediening.
De deelnemers Issam Adra en Shania Bouman staken er met kop en schouders bovenuit. Petro Kools, juryvoorzitter Bediening: “Veelbelovend over de toekomst met de nadruk op het eigentijdse karakter. Het constant bezig zijn met de gast is net als een film, waarbij de focus constant scherp moet zijn”.
De volledige uitslag:
Koks Talent van de Toekomst 2025
1. ROC van Amsterdam Sterklas
2. Deltion College Zwolle
3. ROC Mondriaan Den Haag
Bediening Talent van de Toekomst 2025
1. Albeda Horecacollege Team 1
2. ROC van Amsterdam Sterklas
3. Firda Drachten
Talent van de Toekomst
Talent van de Toekomst organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Gault & Millau, SVH en een twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.