Gault&Millau Awards 2024: Chef van het jaar Emile van der Staak, hoogste nieuwe binnenkomer Inter Scaldes.
06 februari 2024 

Gault&Millau Awards 2024: Chef van het jaar Emile van der Staak, hoogste nieuwe binnenkomer Inter Scaldes.

Op maandag 5 februari vond de presentatie van de Gault&Millau Awards plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens dit evenement, waar tevens de nieuwe Gault&Millau-gids werd gelanceerd, werden de winnaars van Gault&Millau 2024 bekendgemaakt. De lijst bevat bijna 850 toonaangevende Nederlandse restaurants voor dit jaar. Elk van deze bijzondere locaties staat garant voor een uitmuntende culinaire ervaring en voortreffelijke service.

Naast het uitreiken van maar liefst 18 eervolle awards, werden uiteraard ook de nieuwe punten van de gids bekendgemaakt. Hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar is Inter Scaldes in Kruiningen met 16,5 punten. 

Winnaars Gault&Millau Awards 2024 op een rij:


Chef van het Jaar: Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel, Nijmegen
Jonge Chef van het Jaar: Wouter Kik van Codium, Goes
Gastheer van het Jaar: Marco Westra van Hemel & Aarde, Utrecht
Sommelier van het Jaar: Job Seuren van Zoldering, Amsterdam
Wijnkaart van het Jaar: Vineum, Rotterdam
Prijs-plezier van het Jaar: Café de Klepel, Amsterdam
Terras van het Jaar: De Bloemenbeek, de Lutte
Ambachtsman van het Jaar: Michel van der Kroft van ’t Nonnetje, Harderwijk
Aziatisch restaurant van het Jaar: Morikawa, Den Haag
Groenterestaurant van het Jaar: Flore, Amsterdam
Bistronoom van het Jaar: Troef, Amsterdam
Ontdekking van het Jaar: Holsterhof, Posterholt
Cocktailbar van het Jaar: The Rumah, Rotterdam
Hoogste Nieuwkomer van het Jaar: Inter Scaldes, Kruiningen
Lifetime Achievement Award: Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu Amsterdam
Dessert van het Jaar: Ricardo Bastos Pereira van ARCA, Amsterdam
New Chef On The Block: Nino Willems van Salty Seafood Bar, Zwolle
Best Dutch Chef Abroad: Marco Prins van The Chef’s Table at the Brooklyn Fare in New York

De top van de gids: vanaf 18 punten, op een schaal tot 20 punten:

De Librije***, Zwolle (19,5 punten)
Ciel Bleu**, Amsterdam (19 punten)
Tribeca,** Heeze (19 punten)
212**, Amsterdam (18,5 punten)
Spectrum**, Amsterdam (18,5 punten)
Brut 172**, Reijmerstok (18,5 punten)
Vermeer, Amsterdam (18 punten)
De Lindenhof,** Giethoorn (18 punten)
't Nonnetje**, Harderwijk (18 punten)
De Lindehof**, Nuenen (18 punten)
De Groene Lantaarn**, Staphorst (18 punten)


Over Gault&Millau
Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit aan de top van de Nederlandse horeca. Vorig jaar werd bijvoorbeeld Jan Sobecki (Tribeca in Heeze, punten: 19|20) Chef van het jaar en ontving Paul Fagel de Lifetime Achievement Award. In onderstaand grijs kader vind je alle 18 categorieën. 

Meer over deze bijzondere uitreiking in de komende editie van STRRN Magazine

Reactie plaatsen