Gault&Millau Awards 2025: Joris Bijdendijk Chef van het jaar
11 februari 2025 

Gault&Millau Awards 2025: Joris Bijdendijk Chef van het jaar

In een bomvol Tivoli Vredenburg in Utrecht werden afgelopen maandag de winnaars van de prestigieuze Gault&Millau Awards 2025 bekendgemaakt.

Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën waaronder ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’. Tijdens het evenement is ook de gloednieuwe Gault&Millau gids gelanceerd.

Dit jaar zijn 866 Nederlandse restaurants opgenomen in de lijst. Stuk voor stuk bijzondere plekken waar gasten mogen rekenen op een uitstekende culinaire beleving en dito service.

Winnaars Gault&Millau Awards 2025
Tijdens de lancering werden de awards uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg. De 18 winnaars zijn allen op hun eigen manier uniek. 

Chef van het Jaar
Joris Bijdendijk, een chef die veel groter is dan de restaurants waarin hij werkt, mocht de belangrijke award voor ‘Chef van het Jaar’ in ontvangst nemen. Joris is een leider, mentor, motivator en inspirator in de breedste zin van al deze woorden. Het zal ook niet alleen bij deze award blijven want de sky is voor hem the limit.

Lifetime Achievement Award
Bijzondere aandacht was er deze editie voor Jonnie en Thérèse Boer van de Librije*** die de ‘Lifetime Achievement Award’ in ontvangst mochten nemen. Dit vanwege hun uitzonderlijke staat van dienst met het beste restaurant uit de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie.

Lijst van alle winnaars 2025

Titel

Naam

Restaurant & Plaats

Chef van het Jaar

Joris Bijdendijk

Rijks®, Amsterdam

Jonge Chef van het Jaar

Marco Helsloot

Merlet, Schoorl

Gastvrouw van het Jaar

Mandy Overbeek

Joann, Enschede

Lifetime Achievement Award

Jonnie en Thérèse Boer

De Librije, Zwolle

Best Dutch Chef Abroad

Jim Ophorst

PRU, Phuket, Thailand

Hoogste Nieuwkomer van het Jaar

Demain

Cadzand-Bad

Ambachtsman van het Jaar

Erik van Loo

Parkheuvel, Rotterdam

Sommelier van het Jaar

Tessa van de Wouw

Inter Scaldes, Kruiningen

Wijnkaart van het Jaar

Bougainville

Amsterdam

New Chef on the Block

Konijnenvoer

Arnhem

Groenterestaurant van het Jaar

Vannu

Bavel

Prijs Plezier van het Jaar

Euro Pizza

Amsterdam

Ontdekking van het Jaar

De Lepelaar

Jisp

Mediterraan Restaurant van het Jaar

Toscanini

Amsterdam

Aziatisch Restaurant van het Jaar

Amber Garden

Amstelveen

Bistronoom van het Jaar

CRU

Scheveningen

Terras van het Jaar

Noble Kitchen

Cromvoirt

Cocktailbar van het Jaar

Flying Dutchmen Cocktails

Amsterdam



STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.



Reactie plaatsen