In een bomvol Tivoli Vredenburg in Utrecht werden afgelopen maandag de winnaars van de prestigieuze Gault&Millau Awards 2025 bekendgemaakt.
Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën waaronder ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’. Tijdens het evenement is ook de gloednieuwe Gault&Millau gids gelanceerd.
Dit jaar zijn 866 Nederlandse restaurants opgenomen in de lijst. Stuk voor stuk bijzondere plekken waar gasten mogen rekenen op een uitstekende culinaire beleving en dito service.
Winnaars Gault&Millau Awards 2025
Tijdens de lancering werden de awards uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg. De 18 winnaars zijn allen op hun eigen manier uniek.
Chef van het Jaar
Joris Bijdendijk, een chef die veel groter is dan de restaurants waarin hij werkt, mocht de belangrijke award voor ‘Chef van het Jaar’ in ontvangst nemen. Joris is een leider, mentor, motivator en inspirator in de breedste zin van al deze woorden. Het zal ook niet alleen bij deze award blijven want de sky is voor hem the limit.
Lifetime Achievement Award
Bijzondere aandacht was er deze editie voor Jonnie en Thérèse Boer van de Librije*** die de ‘Lifetime Achievement Award’ in ontvangst mochten nemen. Dit vanwege hun uitzonderlijke staat van dienst met het beste restaurant uit de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie.
Lijst van alle winnaars 2025
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.