Op 17 april opende Bolenius Rembrandtpark zijn deuren aan de Nachtwachtlaan 20B, midden in het Rembrandtpark. Topchef Luc Kusters begint daarmee aan een nieuw hoofdstuk. De locatie aan de Zuidas blijft voorlopig nog open, maar de toekomst van Bolenius ligt voortaan in het groen.
Na vijftien jaar pionieren op de Amsterdamse Zuidas slaat Bolenius een nieuwe weg. Met deze verhuizing gaat Luc Kusters van een zakelijke omgeving naar een groene locatie die beter past bij zijn visie op duurzaamheid en Dutch Cuisine. De nieuwe plek biedt ruimte voor verdere groei. Met een grote kas, een grotere moestuin en een ruim terras aan het water, omringd door een fraai park is dit de perfecte plek voor verder ontwikkeling. Ook het interieur straalt rust en elegantie uit, met warme aardetinten en hoge ramen met een prachtig zicht op de groene omgeving. Duurzaamheid staat hier centraal, 95% plantaardig, seizoensgebonden en lokale producten staan op de kaart. Bijzonder zijn de à la minute bereide botanische cocktails op basis van kruiden uit eigen tuin.
De officiële opening werd met het plaatsen van een perenboom en een mooie speech door ondernemer en vriend Oos Kesbeke verzorgd.
Over Luc Kusters
SVH-Meesterkok Luc Kusters begon in 2010 zijn restaurant Bolenius op de Amsterdamse Zuidas. De kookstijl van Luc is gericht op lokale en seizoensgebonden ingrediënten en de Nederlandse keuken. Ook is hij grondlegger van Dutch Cuisine. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen. In 2021 ontving Bolenius een Groene Michelinster.
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland. Lees de column van Luc in deze nieuwste editie!