Jeroen en Marleen Brouwer onthullen naam en openingsdatum nieuwe restaurant Groningen
04 december 2021 

Jeroen en Marleen Brouwer onthullen naam en openingsdatum nieuwe restaurant Groningen

Het nieuwe restaurant van Jeroen en Marleen Brouwer in Groningen krijgt de naam ‘Noor’. Het in de monumentale Theresiakapel gevestigde restaurant opent de deuren na een ‘soft opening’ officieel op 1 maart 2022. Het echtpaar Brouwer heeft hun sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo verkocht en sluit daar vanaf 23 januari 2022 de deuren.

Marleen Brouwer: “We kozen voor die naam omdat het een korte en krachtige naam is die in vrijwel elke taal uit te spreken is. En daarbij is het restaurant gevestigd in het noorden van Nederland. We hadden deze naam ook in gedachten in 2018 toen ons nieuwe restaurant vorm begon te krijgen en ik zwanger was. Uiteindelijk werd onze zoon Mees geboren, maar als het een meisje geworden was, hadden we haar Noor genoemd.”

Soft opening
Vanaf 8 februari 2022 gaat Noor open met een ‘soft opening’ voor nieuwsbriefabonnees en relaties. Op 1 maart 2022 volgt de officiële opening. Nieuwsbriefabonnees kunnen vanaf 4 december 2021 met voorrang reserveren voor een tafel vanaf 8 februari 2022. Vanaf 1 januari 2022 kunnen overige geïnteresseerden reserveren voor een tafel vanaf 1 maart en de nog resterende tafels in februari. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via de website www.noor.nl.


Wijnen in het priesterkoor
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de uit 1927 stammende kapel. Jeroen Brouwer: “Alles loopt volgens planning en het gaat nu hard. Zo is de Palux-keuken inmiddels al geplaatst. Daar komt ook de geïntegreerde chef’s table. Het restaurant krijgt 40 stoelen en een van de eyecatchers is het priesterkoor, van waaruit de wijnen worden geschonken. Vanaf 1 maart gaan we open van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner, behalve op dinsdag, dan is er geen lunch.”


Vouchers
Voor de realisatie van restaurant Noor geeft het echtpaar Brouwer ‘Noor & Friends’ certificaten uit in de vorm van vouchers. De vouchers geven onder andere recht op voorrang bij het reserveren, voorrang op wachtlijsten, een persoonlijke rondleiding bij het eerste bezoek, eenmalige haal- en brengservice binnen de regio, attenties bij herhaalbezoeken en als eerste een uitnodiging bij bijzondere events. Afhankelijk van de waarde geven ze daarnaast een geheel verzorgde lunch of diner in het restaurant, of aan de chef’s table in de keuken. De vouchers kosten € 250,- en € 400,- en zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de website www.noor.nl.


Afscheidsmenu
Jeroen en Marleen Brouwer nemen afscheid van De Loohoeve met een bijzonder afscheidsmenu en een afscheidsarrangement met het beste van De Loohoeve. Dit menu wordt geserveerd tussen 6 en 22 januari.

Reactie plaatsen