Nieuwe chef voor Bistro LOF op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen
09 juni 2025 

Nieuwe chef voor Bistro LOF op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen

Bistro LOF, onderdeel van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen in Leersum, verwelkomt per 1 juli 2025 Zoë en Ralph Jonker. Het duo was voorheen eigenaar van Restaurant Sal do Mar in Rhenen. Zoë Jonker als Chef en Ralph Jonker als Allround Manager gaan hun passie voor verfijnde gastronomie en gastvrijheid inzetten bij Bistro LOF.

Gedreven professionals
Ralph Jonker opende in 2007 Restaurant Sal do Mar. Zoë Jonker trad in 2014 toe tot het team. De getalenteerde Chef werkte voorheen in topzaken als Ciel Bleu**, The Jane** en Oud Sluis***, wat haar in 2020 de Gault & Millau erkenning “ontdekking van het jaar” opleverde. Zoë staat bekend om haar verfijnde techniek en gedurfde smaakcombinaties, hetgeen haar tot een succesvolle Chef heeft gemaakt. Ralph Jonker heeft ruime ervaring als gastheer en sommelier en zorgt voor een onvergetelijke gastbeleving.

Ambitie en gastvrijheid
Zoë en Ralph Jonker zijn ambitieus en gepassioneerd over hun vak. Ze streven ernaar om elke gast een ervaring te bieden die zowel culinaire kwaliteit als warme gastvrijheid uitstraalt. "Wij geloven in het delen van smaakbelevingen. Bij Bistro LOF willen we dat onze gasten niet alleen genieten van lekker eten, maar ook een ervaring beleven die hen bijblijft. We gaan voor de balans in smaken en beleving” vertelt Zoë Jonker. Ralph voegt toe: “De gastbeleving is net zo belangrijk als het gerecht zelf. Ik zal, samen met Restaurant Manager Ranca Holtel en het gehele Bistro LOF team, onze gasten in de watten leggen.”

Nieuwe stap
Met de komst van Zoë en Ralph Jonker maakt Bistro LOF een mooie nieuwe stap. Het duo staat vanaf 1 juli 2025 klaar om gasten te verwelkomen en te verrassen met hun culinaire vakmanschap en service gerichte gastvrijheid. “Wij kijken enorm uit naar de komst van Zoë en Ralph. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt in Bistro LOF, waaronder door het keukenteam onder leiding van Danique Mens en Bas van Batenburg. Met Ralph en Zoë aan boord is het team compleet en kunnen wij het concept verder uitbouwen.” vertelt General Manager Lisanne Hoekstra.

Over Bistro LOF
Bistro LOF (Local Organic Farm) is een onderdeel van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen, gelegen in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. In de bistro kunnen gasten kiezen uit gerechten van het à la carte menu of voor het wisselende 3-gangen menu. De menu’s wisselen met de seizoenen. Bistro LOF is dé perfecte plek voor liefhebbers van puur en eerlijk eten, met een moderne, warme en gezellige inrichting, die uitnodigt tot uitgebreid tafelen.

Op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen bevindt zich naast Bistro LOF, Boutique Hotel Parc Broekhuizen waar gasten de ervaring kunnen uitbreiden met een overnachting in de kamers en suites met prachtig uitzicht over de bosachtige omgeving. In het historische Hoofdhuis bevindt zich tevens het Michelinster bekroonde Restaurant Voltaire* en verschillende privézalen waar huwelijken en zakelijke events worden georganiseerd.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Emile van der Staak. De Nieuwe Winkel


Reactie plaatsen