Restaurant Bolenius verhuisd naar Rembrandtpark
30 maart 2025 

Restaurant Bolenius verhuisd naar Rembrandtpark

Vanaf 17 april opent het met een Michelinster bekroonde restaurant van Luc Kusters Bolenius Rembrandtpark zijn deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam.

Luc: ‘We kregen een aanbod dat we niet konden afslaan: een restaurant in een groene oase van rust, met elegant interieur, warme aardetinten en een sfeervolle uitstraling.Met adembenemend terras aan het water en grote glazen ramen die uitkijken op het park. Net als op de Zuidas wordt er uitsluitend gekookt met lokale ingrediënten, veelal uit onze eigen moestuin.’ Bolenius op de Zuidas blijft voorlopig nog open voor onze gasten, maar geleidelijk zal ons professionele team onder leiding van Luc verplaatsen naar de nieuwe locatie.

Bolenius Rembrandtpark blijft trouw aan de filosofie van Dutch Cuisine, met seizoensgebonden en lokale ingrediënten, veelal afkomstig uit eigen moestuin. ‘Ons doel is gasten eerlijke, indrukwekkende en gezonde gerechten te serveren en het culinaire met het circulaire te verenigen’, aldus Kusters. Nieuw zijn de à la minute bereide botanische cocktails en een uitgebreide wijnkaart met biologische en biodynamische wijnen.

Try-out menu
Op de nieuwe locatie serveren zal op 2 t/m 4 april, 9 t/m 12 april en 16 april een speciaal try-out menu worden geserveerd.

Over Luc Kusters
SVH-Meesterkok Luc Kusters begon in 2010 zijn restaurant Bolenius op de Amsterdamse Zuidas. De kookstijl van Luc is gericht op lokale en seizoensgebonden ingrediënten en de Nederlandse keuken. Ook is hij grondlegger van Dutch Cuisine. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen. In 2021 ontving Bolenius een Groene Michelinster.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland. Lees de column van Luc in deze nieuwste editie!

Emile van der Staak. De Nieuwe Winkel

Reactie plaatsen