Soenil Bahadoer volgende week bij Jinek over zijn nieuwe kookboek 'Spicy Chef'
19 september 2020 

Soenil Bahadoer volgende week bij Jinek over zijn nieuwe kookboek 'Spicy Chef'

Dinsdag 22 september a.s. vertelt topchef Soenil Bahadoer (De Lindehof**) bij Jinek op RTL4 (22:00 uur) over zijn nieuwe boek ‘Spicy Chef’.

 

Soenil overhandigde het eerste exemplaar aan zijn moeder.

 

 

 

 


Foto: @Vera Keizers

Lees ook het uitgebreide interview met Soenil in het themanummer ‘Magic’ van STRRN Magazine welke verschijnt in november.

Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof**
In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock.

Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs, of het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een mooie afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken.

“Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe Soenil Bahadoer zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Soenil Bahadoer is meer dan ooit een van de bepalende figuren aan de top van de gastronomie in Nederland.’ — jury Gault&Millau Awards 2020, die Soenil verkoos tot Chef van het Jaar 2020

“Soenil Bahadoer is een van De Groten in Nederland.’ — culinair journalist Joël Broekaert in NRC Handelsblad.

Hardcover – 288 pagina’s – levering uit voorraad.

Gratis meegeleverd: STRRN Magazine #6 

 Prijs € 49,99

BESTELLEN

 

Reactie plaatsen