Sommelier Steijn Eckman maakt overstap naar Ratatouille Food & Wine*
29 april 2025 

Sommelier Steijn Eckman maakt overstap naar Ratatouille Food & Wine*

Sommelier Steijn Eckman treedt per 1 mei toe tot het team van Michelinsterren restaurant Ratatouille Food & Wine* in Haarlem, onder leiding van Jozua Jaring.

Na zijn start in de keuken maakte Steijn zes jaar geleden bewust de overstap naar het gastheerschap. Zijn loopbaan in de bediening begon bij restaurant Olivijn in Haarlem waar hij vier jaar werkte en doorgroeide tot Maîtressommelier. Daar legde hij de basis voor zijn brede kennis en verfijnde gevoel voor gastvrijheid, met wijn als specialisatie. De afgelopen periode was Steijn werkzaam bij het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant 212 in Amsterdam. Hier verdiepte hij zich verder in wijn-spijscombinaties op topniveau en ontwikkelde hij zijn eigen stijl als gastheer en sommelier verder.

‘Door mijn ervaring bij Olivijn en 212 twee prachtige, maar totaal verschillende restaurants, en dankzij de inspirerende leermeesters heb ik mij kunnen ontwikkelen naar waar ik nu sta. Voor mij draait gastvrijheid om warmte, ontspanning en kwaliteit. Ik wil niet alleen de doorgewinterde fine-dining gast verrassen, maar juist ook nieuwe gasten enthousiast maken voor wijn en wijn-spijscombinaties. Natuurlijk altijd met een goed en persoonlijk verhaal erbij. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van het ambitieuze team van Ratatouille Food & Wine. Ik zie dit als een mooie uitdaging om mijn eigen signatuur aan de prachtige wijnkaart toe te voegen.’

Het team van Ratatouille Food & Wine is verheugd met de komst van Steijn. Zijn kennis, energie en gastgerichte aanpak zijn een waardevolle aanvulling aan het team. Samen streven zij naar een gastbeleving op het allerhoogste niveau. 

Wij wensen Steijn heel veel succes! (red. STRRN)

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Emile van der Staak. De Nieuwe Winkel

Reactie plaatsen