Sterrenrestaurant Perceel viert vijftienjarig jubileum met speciaal jubileummenu
10 juli 2025 

Sterrenrestaurant Perceel viert vijftienjarig jubileum met speciaal jubileummenu

Maandag 14 juli markeert een bijzondere mijlpaal voor Perceel: het restaurant, dat al veertien jaar bekroond is met een Michelinster, viert zijn vijftienjarig jubileum. Sinds de opening in 2010 heeft het restaurant van Jos Grootscholten en Sharon Tettero zich ontwikkeld tot een culinaire bestemming van topniveau, bekroond met een Michelinster en geliefd bij zowel fijnproevers als critici.

Perceel zal van donderdag 17 juli tot en met zondag 31 augustus een speciaal jubileummenu serveren, waarin favorieten uit het verleden een belangrijke rol spelen. De geliefde rundertartaar en delicate coquilles zullen uiteraard niet ontbreken.

Door de jaren heen heeft het restaurant een aantal gerenommeerde onderscheidingen in ontvangst mogen nemen: Jonge Chef van het Jaar (Gault&Millau), Ondernemers van het Jaar (Gemeente Capelle aan den IJssel) en Fromager van het Jaar (Wine & Food Association).



"Vijftien jaar restaurant Perceel is vijftien jaar passie, groei en aandacht”, vertelt chef Jos Grootscholten. "We zijn onze gasten, leveranciers en trouwe teamleden ontzettend dankbaar. Zonder hen stonden we niet waar we nu staan. Wij kijken ontzettend uit naar de toekomst waarin de zoektocht naar een hoger niveau onveranderd door zal gaan."

Perceel heeft wat met bloemen. Zo fleuren ze het contemporaine decor op, dat zich mooi verweeft met het karakter van dit historische pand. Buiten vindt u naast een terras aan de IJssel ook een kruiden- en bloementuin. En ook op het bord vindt u ze terug, want Jos Grootscholten werkt er graag zijn gerechten mee af. Hij laat u ervaren hoe hij in symbiose treedt met de natuur.
Producten uit zijn kruidentuin en friszure nuances staan centraal in de keuken. De rundstartaar met kimchi en zoetzure cornichons is een signatuurgerecht, of wat dacht u van krokant gebakken kalfszwezerik met bloemkool en hazelnoot, een fijne jus de veau die is geparfumeerd met lavendel en een espuma van aardappel? De keuken van Perceel is spannend en bewerkt.
Chef Grootscholten experimenteert graag, ook in het glas. Zo probeert hij interessante kombucha-associaties uit bij de gerechten. Vraag ernaar aan Sharon, de galante gastvrouw, die ook meer uitleg geeft bij het verleidelijke à la carte aanbod.
- Michelingids 2025

Voor reserveringen en meer informatie bezoek de website.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.


Reactie plaatsen