4 flessen olijfolie van topchefs
in luxe cadeau verpakking
Ingrediënten: Extra Virgin olijfolie Arbequina
Inhoud: 250 ml
Smaak: Fruitig, groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras.
Toepassingen: Ideaal voor de ‘koude’ keuken, zoals salades, sauzen, dressings, risotto’s, het glaceren van groenten en uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas, banaan én aardbeien.
Olijfolie: Hojiblanca
Ingrediënten: Extra Virgin olijfolie Hojiblanca
Inhoud: 250 ml
Smaak: Zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat. Ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Eigenschappen: Hojiblanca kan hoge temperaturen verdragen en leent zich daarom bijzonder goed voor bakken, braden en alle vleesbereidingen
Toepassingen: Roerbak groenten, tonijn, alle tomaat gerechten, gemixte salades en alle vleesbereidingen.
Tip: Heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.
Olijfolie: Picudo
Ingrediënten: Extra Virgin olijfolie Picudo
Inhoud: 250 ml
Smaak: Een verfijnde olijvensmaak met een ‘botertje’, een ‘nootje’ een ‘bittertje’ en een klein roze pepertje.
Toepassingen: Ideaal bij de bereiding van alle soorten witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s, bijzonder geschikt om vis- en groenten sauzen te monteren. Dé olijfolie variëteit om mayonaises mee te bereiden.
Tip: Meng eens 50% geklaarde boter met 50% Picudo (handwarm) voor een perfecte botersaus over witte asperges of coquilles.
Olijfolie: Cornicabra
Ingrediënten: Extra Virgin olijfolie Cornicabra
Inhoud: 250 ml
Smaak: Vers gras, grapefruit, citroen en een pepertje.
Eigenschap: Uitermate geschikt voor bakken en braden (kan hoge temperaturen verdragen).
Toepassing: Met name te gebruiken voor alle wild- & gevogeltegerechten.
Tip: Een scheut in een stoofschotel doet wonderen.
NU TIJDELIJK EXTRA VOOR NIEUWE ABONNEES:
STREETFOOD - SOENIL BAHADOER
Valderrama & duurzaamheid
Valderrama besteed veel aandacht aan duurzaamheid. Dit houdt in, dat het gehele cultiveringsproces van de olijfbomen volledig onder de verantwoordelijkheid en controle van Valderrama geschied. Op ons bedrijf in Cordoba zijn grote waterspaarbekkens aangelegd, waarin het regenwater wordt opgevangen en bewaard. De irrigatie van de olijfbomen wordt vanuit deze waterbassins geregeld.
In Toledo pompen wij bronwater op, dat zich ver onder grond van ons bedrijf bevindt op. Ook dit natuurlijke bronwater wordt eveneens gebruikt voor de cultivering van de olijfbomen. Daarnaast spoelen wij de vers geplukte olijven met dit bronwater schoon.
Wij noemen een ander voorbeeld, waarbij Valderrama duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Valderrama gebruikt voor haar olijfoliën alleen de vers geoogste olijven. Er vinden geen toevoegingen plaats van enige andere stof. De pitten worden na afloop van het productieproces gedroogd en fijngemalen, om in de verbrandingsoven als grondstof te dienen voor onze eigen elektriciteitsvoorziening. Duurzaamheid ‘till the very end’