Versterking keukenteam Ciel Bleu** Amsterdam.
26 februari 2024 

Versterking keukenteam Ciel Bleu** Amsterdam.

Het team van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wordt met de aanstelling van Mike Klaassen (25) versterkt.
Per 1 maart vervult Mike de rol van Chef de Cuisine in de keuken van tweesterrenchef Arjan Speelman. Samen met Maître Francesco Simonelli richt het trio en hun teams zich op het verder verhogen van de culinaire beleving in het restaurant.

De ervaring die Mike meeneemt is ongekend. In 2013 startte hij zijn culinaire carrière in Restaurant Lucas Rive* waar hij, dankzij chef Lucas Rive, de liefde voor het vak heeft ontdekt. Eerst in de afwas en daarna in de keuken. Voordat hij zijn carrière over de grens voortzette, volgde eerst rollen bij toonaangevende sterrenzaken, zoals Restaurant Librije Zusje** (Spectrum), Restaurant ’t Nonnetje** en Ciel Bleu Restaurant**.

Vanaf 2019 bekleedde Mike de rol van Chef de Partie in Restaurant Amber** te Hong Kong. Verdere internationale ambitie bracht hem naar The French Laundry*** in Californië. Dit is een van de beste restaurants ter wereld waar Mike zich opwerkte tot Sous Chef. Deze ervaring neemt Mike mee terug naar Nederland. Naar Ciel Bleu, waar hij terug is van weggeweest. Al die tijd heeft Mike contact gehouden met Arjan.

Mike Klaassen, Chef de Cuisine, Ciel Bleu Restaurant: “Ik verheug me er enorm op om weer aan de slag te gaan bij Ciel Bleu. Een kleine vijf jaar later en veel ervaring rijker. Met die ervaring draag ik graag bij aan het uitbouwen van het succes van het beste restaurant in Amsterdam. Ik zie de teamspirit bij Ciel Bleu als belangrijkste driver voor dit succes. Alleen als je plezier hebt in het werk kun je een geweldige gastbeleving neerzetten.”

“Het is fantastisch om Mike in ons team te verwelkomen”, stelt Arjan Speelman, Executive Chef, Ciel Bleu Restaurant. “De combinatie van Mikes nuchtere karakter en hoge ambitieniveau maken hem een uitblinker in zijn vakgebied. Hij heeft in de top van de wereld meegelopen en daar veel inspiratie opgedaan. Ik heb er veel vertrouwen in dat we vanuit onze gezamenlijke visie op de toekomst van Ciel Bleu wat moois neer gaan zetten met elkaar.”

 STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen