De 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021 zijn bekend
06 juli 2021 

De 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021 zijn bekend

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn zes kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021.

De zes toptalenten behaalden op maandag 28 juni 2021 de hoogste score van de 25 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC Mondriaan in Den Haag streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw. Samen met de vier wildcardhouders vormen zij het tiental dat doorgaat naar de volgende ronde van deze prestigieuze wedstrijd voor jong
gastvrijheidstalent.

De geselecteerde kandidaten zijn:

  1. Leon Aben, Hendrik van Maurick, Vught
  2. Malou Hagenaars, Restaurant Alma, Oisterwijk
  3. Max Oude Veldhuis, Bougainville*, Amsterdam
  4. Nick Nijkamp, De Loohoeve*, Schoonloo
  5. Robbin de Putter, Bleuness*, Cadzand-bad
  6. Wouter Barneveld, Merlet*, Schoorl

De wildcardhouders zijn:

  1. JRE- Jeunes Restaurateurs, Stef Straatman, Lokaal, Doetinchem
  2. Les Patrons Cusiniers, Emma Cimballi, ‘t Lansink*, Hengelo
  3. Alliance Gastronomique, Koen Kuiper, ‘t Nonnetje**, Harderwijk
  4. Fine Eastern Restaurants, Jo-Jo Willekes, Camposing , Garderen

Jurybezoek
Het volgende onderdeel van de wedstrijd is het jurybezoek. Een selectie van vier juryleden uit de vakjury zal een bezoek brengen aan het restaurant waar de kandidaat werkzaam is. De kandidaat zal tijdens de lunch of het diner worden beoordeeld op de rol van hoofdgastheer of hoofdgastvrouw.

De jury bestaat dit jaar uit Algemeen directeur Moët Hennessy Bob Bron; de nestor van de Nederlandse gastronomie Cees Helder; erevoorzitter NHGP en voormalig journalist Willem Kool van De Telegraaf; eigenaar Restaurant, Hotel & Spa Savarin en voorzitter Stichting Samenwerking Gastronomische 4 Patrick van Zuiden; SVH Meestergastvrouw van restaurant Bij Jef Nadine Mögling en juryvoorzitter Edwin Raben. Verder maken de voorzitters van de G4 deel uit van de jury: Gerard Wollerich namens Alliance Gastronomique, Marko Karelse namens JRE-Jeunes Restaurateurs, Frank Visser voor Les Patrons Cuisiniers en Michael Hu namens de Fine Eastern Restaurants. Daarnaast zitten oud-winnaars Anne Marie Nijhoff (2020), Tim Wellenberg (2019) en Sébastian van Zuiden (2018) in de jury, evenals Lekker500 hoofdredacteur Annelies Pijper en voormalig restaurateur en voormalig voorzitter van JRE-Jeunes Restaurateurs Lex Gasseling.

Bekendmaking winnaar
De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021 vindt plaats op 29 november 2021. De winnaar gaat naar huis met de wisseltrofee (een beeld van kunstenaar Lou Thissen) en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet in Frankrijk. Daarnaast ontvangt de winnaar een fles zeer exclusieve Hennessy Paradis t.w.v. € 1.100 en een geldprijs van maar liefst € 2.500.

Reactie plaatsen