Op 2 december zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt: vakprijzen voor de beste nieuwe bars, restaurants, hotels en horecaprofessionals. De prijzen gingen onder meer naar de restaurants Badhuis (Amsterdam), 1NUL8 Basement (Rotterdam) en hotel Blendin (Bloemendaal). Daarnaast werd Robin Bravenboer uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar en Sebastian Cichowlas tot Best Bartender.
Nominaties
Een onafhankelijke vakjury met o.a. trendwatchers, horecaondernemers en foodies bezocht afgelopen maanden 54 genomineerde horecabedrijven: 49 nieuwe zaken en vijf zaken die niet nieuw zijn, maar wél aan de top staan. Ook werden twee persoonsgebonden prijzen uitgereikt: de Horecaondernemer van het Jaar en Best Bartender. Voor deze laatste titel werd een competitiedag gehouden, onder leiding van een vakjury.
Winnaars van de Entree Awards 2024
◻️ Blendin in Bloemendaal is Best New Boutique Hotel
◻️ Bar Bù in Rotterdam is Best New Dine & Drink Concept
◻️ Mairie in Berkel en Rodenrijs is Best New Dine & Drink
◻️ 1NUL8 Basement in Rotterdam is Best New Dine & Drink
◻️ Café Kiem in Rotterdam is Best New Restobar
◻️ LuminAir in Amsterdam Best New Cocktailbar
◻️ Badhuis in Amsterdam is Best New All Day Concept
◻️ Heimat in Utrecht is Best New Fine Dining Concept
◻️ Selva in Amsterdam is Best New Rooftop
◻️ Duke of Tokyo in Rotterdam is Best New Entertainment Concept
◻️ Van Heeckeren op Ameland is Beste Jaarrond Terras
◻️ Robin Bravenboer is Horecaondernemer van het Jaar
◻️ Sebastian Cichowlas is Best Bartender
Jury
Een vakjury heeft de afgelopen weken een officieel jurybezoek afgelegd bij de genomineerden. Aan de hand van hun ervaringen kozen zij de winnaars uit. De jury bestaat uit 23 specialisten, onder wie Ron Blaauw en Joris Bijdendijk (chefs), Ad Schaap (eigenaar De Beren) en Anne de Buck (oprichter Your Little Black Book). Kranenburg: “De juryleden zijn onafhankelijk en zwaargewichten in hun vakgebied. Dankzij hun statuur is een nominatie beslist van meerwaarde.”
Trends
Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree Magazine, zag weer veel horeca-ontwikkelingen bij de genomineerden. "In steeds meer restaurants wordt de playlist vervangen voor een dj die al tijdens het diner start met draaien. Dinergasten blijven langer hangen en bestellen alsnog die cocktail. Bovendien biedt een nieuwe groep gasten zich aan voor een drankje en bites. Deze trend zal zich naar verwachting verder ontwikkelen."
Ook rooftops zijn on trend volgens Kranenburg: "Wie een bezoek brengt aan New York of Londen vertrekt niet zonder een bezoek aan een goede rooftop. Inmiddels telt ook Amsterdam serieus mee. In korte tijd openden daar meerdere grote rooftops met een wow-factor: Ventuno, Selva, Hasta La Vista, Baby! en LuminAir. Opvallend: ze zijn allemaal te vinden in een hotel."
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.