François Geurds nieuwe voorzitter van Bocuse d’Or Nederland
16 november 2021 

François Geurds nieuwe voorzitter van Bocuse d’Or Nederland

SVH Meesterkok François Geurds is de nieuwe voorzitter van Stichting Bocuse d’Or Nederland. De eigenaar van François Geurds Restaurant** en FG Food Labs* in Rotterdam, volgt Soenil Bahadoer (restaurant De Lindehof, Nuenen) op. Op 10 november heeft het Nederlands Bocuse d’Or wedstrijdteam bovendien de officiële bevestiging gekregen dat ze deelnemer zijn aan de Europese finale van deze prestigieuze kookcompetitie in Boedapest op 23 en 24 maart 2022.


“Het is ontzettend gaaf; ik ga het op mijn manier doen en al mijn kennis, wedstrijdervaring en technieken delen met het team. We hebben maar één doel: het team helpen zodat we hoger eindigen op het wedstrijdpodium in Boedapest en in Lyon dan in de afgelopen jaren. Daarom gaan we elke week trainen in mijn keuken; we zijn vorige week al gestart”, zo reageert François Geurds (FG Restaurant** en FG Food Labs* in Rotterdam) vol enthousiasme op zijn nieuwe functie als voorzitter en bestuurslid van Stichting Bocuse d’Or Nederland.
 

Geplaatst voor de Europese finale

Op 10 november kwam de officiële bevestiging van de wedstrijdorganisatie dat het Nederlandse team zich geplaatst heeft voor de Europese finale van Bocuse d’Or op 23 en 24 maart 2022 in Boedapest. Naast Nederland zijn er 19 andere landen die deelnemen: België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Noorwegen, Oekraïne, Polen, Rusland, Slowakije, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland.

Namens Nederland zijn chef-kok Kees Visser en zijn commis Jeffrey Buijl (Restaurant Cristó in Zierikzee) de wedstrijddeelnemers. Op 20 september 2021 hebben zij zich tijdens de Nederlandse finale op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam gekwalificeerd. Met een Nederlandse delegatie zijn ze in september 2021 naar de mondiale finale in Lyon afgereisd om alvast inspiratie op te doen. Ook Geurds was daarbij. ‘Het is een prachtige wedstrijd. Je moet hier echt serieus en veel voor trainen en dat gaan we doen.’ De missie van het Nederlandse Bocuse d’Or team is om in Boedapest bij de beste tien teams te eindigen en zo een plek te bemachtigen voor de mondiale finale van Bocuse d’Or in januari 2023, tijdens de Sirha in Lyon. Deze internationale kookcompetitie is genoemd naar de Franse grootkeukenmeester Paul Bocuse (1926-2018).

Samenstelling bestuur

Naast de nieuwe voorzitter bestaat het bestuur van Stichting Bocuse d’Or Nederland verder uit: SVH Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ‘t Havenmantsje, Harlingen, SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, Nestlé Professional;Anita Buiteman, directeur A Solution; SVH Meesterkok André van Doorn, SVH Meesterkok Alain Alders en Melanie Buiteman, financieel- en projectmedewerker A Solution.

STRRN Magazine


Reactie plaatsen