Gloednieuwe Groene Michelinster voor restaurant Bolenius
29 maart 2021 

Gloednieuwe Groene Michelinster voor restaurant Bolenius

Michelin prijst chef Luc Kusters als rolmodel voor de duurzame gastronomie.

Restaurant Bolenius heeft zojuist als één van de allereerste restaurants in Nederland een Groene Michelinster ontvangen. Het is voor de Michelin Gids Benelux een manier om de duurzame keuken van chef Luc Kusters in het zonnetje te zetten. De Groene Sterren werden vandaag voor het eerst uitgereikt. Naast de Michelinster die al sinds 2016 aan de gevel prijkt, mag Bolenius nu dus ook een Groene Ster ophangen.  
 

Luc Kusters: ‘Ik ben hier heel erg blij mee, en enorm trots op. We begonnen ruim tien jaar geleden met het vizier op groenten en lokale producten en hebben hier midden op de Amsterdamse Zuidas, toch zo ongeveer de meest gewilde grond van Nederland, onze eigen moestuin. Het gerecht Moestuin van de Zuidas ontbreekt dan ook nooit op ons menu. Verder zijn we aanjagers van de Dutch Cuisine en staan we pal voor de Nederlandse keuken én het Nederlandse product. Goed dat Michelin dit weet te waarderen. En een fijne stimulans om na dit moeilijke jaar juist nog meer te focussen op duurzaamheid en klimaat’.
 
De Groene Michelinster werd dit jaar in het leven te roepen om chefs die als voorvechters en boegbeelden van de duurzame gastronomie de weg hebben geplaveid voor beter, gezonder en duurzamer dineren op Michelin niveau. De filosofie én de keuken van Bolenius past hier naadloos in. 
 
Naast Bolenius kregen ook De Librije, Het Seminar, De Kas, One, Aan Sjuuteeänjd, De Nieuwe Winkel een Groene Ster. Kusters: ‘Ik wil mijn collega’s ook van harte feliciteren. Het is echt fijn dat ons gezamenlijke statement gezien en gewaardeerd wordt’.
Lees al het nieuws & achtergronden over deze sterrenregen in het komende STRRN Magazine


Reactie plaatsen