Gluren bij de buren - sterrenchefs tonen hun kunnen op 14de editie van Antwerpen Proeft
16 februari 2022 

Gluren bij de buren - sterrenchefs tonen hun kunnen op 14de editie van Antwerpen Proeft

Van 26 mei tot en met 29 mei vormt de Antwerpse Waagnatie het decor voor de 14e editie van Antwerpen Proeft.

Op het foodfestival bieden gerenommeerde restaurants hun signatuurgerechten aan voor maar 6 of 7,5 euro
Het verlengd weekend van Hemelvaart en Antwerpen Proeft zijn al jarenlang een perfecte match. Het meerdaagse restaurantfestival startte in 2007 en organiseert nu zijn veertiende editie. Vorig jaar moest Antwerpen Proeft geannuleerd worden door corona, maar er stond wel een najaarseditie - Proeft Boutique - op het programma tijdens het weekend van Wapenstilstand. Dit jaar kan er wel een ‘volwaardige’ Antwerpen Proeft doorgaan in de Waagnatie, en dat tijdens het hemelvaartweekend.
60 topgerechten op één adres
“Nergens anders vind je op één adres zo veel topgerechten - maar liefst 60 - voor een fractie van de gangbare restaurantprijs, namelijk 6 of 7,5 euro. We selecteerden 30 toprestaurants, bekende speciaalzaken en artisanale namen vervolledigen de line-up. Er zijn ook gratis kookdemonstraties en interactieve workshops met professionele AEG-chefs”, aldus organisator Claudia Engelen. Ambassadeur van Antwerpen Proeft is Nick Bril, sterrenchef van restaurant The Jane. Ere-ambassadeurs zijn onder meer sterrenchefs Johan Segers (‘t Fornuis), Roger van Damme (Het Gebaar, Désirée) en Viki Geunes (Zilte).

De online ticketverkoop van Antwerpen Proeft start op zaterdag 19 maart, met een voordeeltarief voor snelle beslissers. Op het festival krijgen alle bezoekers een gratis drankje.

De nieuwe editie van STRRN Magazine verschijnt 25 februari. Bekijk hier alvast de inhoud.

STRRN Magazine

Reactie plaatsen