Honorary Gastronomy Sommelier Noël Vanwittenbergh ontrafelt de geheimen van wereldsignaturen
Hotel Okura Amsterdam nodigt wijnliefhebbers uit om de geheimen van wereldsignaturen te ontrafelen met Noëls Wijnverkenning. Onder de deskundige begeleiding van Honorary Gastronomy Sommelier Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu Restaurant ontdekken gasten hoe één enkele druivensoort, gedreven door historie en terroir, transformeert tot unieke expressies in verschillende landen. Van geboortegrond tot eetcultuur, Noël legt de karakteristieken bloot die elke fles een unieke signatuur geven. Noëls Wijnverkenning is een onvergetelijke reis die de kijk op wijn voorgoed verandert.
Vanaf woensdag 19 maart vindt de proeverij eens in de drie weken plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de elegante setting van de Lobby Bar van Hotel Okura Amsterdam. Gedurende een beperkte periode van drie maanden, onthult deze zorgvuldig samengestelde proeverij de smaaknuances van wijn op een ongeëvenaarde manier. Elke sessie volgt de reis van een druif, van zijn oorsprong tot de verschillende landen waar hij zich heeft ontwikkeld, en laat zien hoe klimaat, bodem en cultuur de smaak beïnvloeden.
De eerste sessie kunnen gasten zich verheugen op de verfijnde smaak van Chardonnay- en Pinot Noir-variëteiten. “Met de verkenning laten we de veelzijdigheid van deze druivensoorten zien. We proeven niet alleen wijn, maar reizen ermee,” zegt Noël Vanwittenbergh. “Elke fles vertelt het verhaal van het land, de mensen en tradities. Door deze elementen te begrijpen, leggen we het ware karakter van de wijn bloot.”
Noëls wijnverkenning ontrafelt twee druivensoorten aan de hand van zes zorgvuldig geselecteerde wijnen uit verschillende landen. De culinaire bites, samengesteld door Executive chef Michel Westerman van de Main Kitchen van het vijfsterrenhotel, zijn geïnspireerd door de gastronomische tradities van elke wijnregio. De smaakvolle combinaties versterken de verhalen die Noël vertelt, waardoor de reis nog meeslepender wordt.
Details & Reservering
De proeverij vindt elke drie weken plaats op de woensdag in de Lobby Bar van 19.30 tot 21.30 uur, voor €120 per persoon. Beschikbare woensdagen: 19 maart, 9 april, 30 april en 21 mei 2025. Met een maximaal aantal van 12 gasten per sessie biedt deze intieme setting een persoonlijke en interactieve ervaring. Reserveringen kunnen rechtstreeks worden gemaakt via de website of door contact op te nemen via reservations@okura.nl.
Over Hotel Okura Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam is het meest complete vijfsterren superior hotel in Nederland en lid van ‘The Leading Hotels of the World’. In Hotel Okura Amsterdam komen Oosterse en Westerse invloeden in perfecte harmonie samen in een sereen en luxe interieur voorzien van alle comfort. Omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart, is onmiskenbaar Okura.
Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International en Hotel JAL City. Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel van de Okura-groep in Europa en beschikt over 300 kamers. Het hotel biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit vier restaurants (Ciel Bleu**, Yamazato*, Serre, Sazanka) met een Michelin-onderscheiding en ultramoderne spa-faciliteiten. Daarnaast biedt het hotel uitgebreide faciliteiten om zowel grootschalige als intieme events te organiseren.
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.