Inauguratie Alain Caron tot lid van Euro-Toques Nederland
06 maart 2024 

Inauguratie Alain Caron tot lid van Euro-Toques Nederland

Op dinsdag 5 maart is topchef Alain Caron geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland.

Alain Caron, geboren in Parijs, is een culinaire duizendpoot. Hij heeft als cuisinier in veel bekende sterrenrestaurants gewerkt en heeft elke beroemde chefkok op aarde geïnterviewd. Ook heeft hij gewerkt als culinair fotograaf, kookrubrieken en kookboeken geschreven, is jurylid geweest bij Masterchefs, heeft samen met zijn zoons David en Tom en zijn vrouw Roeltje vier restaurants in Amsterdam: Café Caron, Petit Caron, Cantine de Caron en De Gouden Reael. Daarnaast is hij als presentator betrokken bij het dagelijkse tv-programma BinnensteBuiten.

Euro-Toques Internationaal is in 1986 opgericht door de Franse driesterrenchefs Paul Bocuse en zijn Belgische collega Pierre Romeyer. Alain: ‘Het is een eer om bij een club te horen die door mijn held Paul Bocuse is opgericht. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om me hierbij aan te sluiten.’ 

De inauguratie vond plaats in restaurant Le Nord in Bilthoven, een van de leden van Euro-Toques Nederland. De ceremonie werd omlijst door een geweldige, op de fRanse keuken gebaseerde 4-gangenmenu verzorgd door patron cuisinier en zijn vrouw Gregory & Lieke Nicole en hun team. Partner van Euro-Toques Anfors Imperial verzorgde de fantastische bijpassende wijnen. De middag werd muzikaal omlijst met de beroemde “Hot Club de France” muziek van de alom bekende Paulus Schäfer, Mozes Rosenberg en Daniël Gueli.

Euro-Toques
Euro-Toques is de enige restaurantorganisatie in de wereld die de ‘Farm to Fork’  strategie heeft opgenomen in hun Code van Eer. Naast de ambachtelijke verwerking van streek-  en seizoensgebonden producten, hebben zij een dam opgeworpen tegen het gebruik van ongezonde kunstmatige toevoegingen en de ongebreidelde voedselverspilling. Euro-Toques Internationaal heeft dan ook als enige restaurantorganisatie een stem in de vergaderingen van de Europese Commissie inzake landbouw, voedsel en visserij.

Hoofdfoto v.l.n.r: Alain Caron; Hans van Triest, bestuurslid Euro-Toques Nederland: Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland: Patron Cuisinier restaurant Le Nord en zijn vrouw Gregory & Lieke Nicole.

 STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen