Italiaanse Topchef Flavio Costa bij Aroma
04 maart 2025 

Italiaanse Topchef Flavio Costa bij Aroma

OPNIEUW BIJZONDERE GASTCHEF IN VAASSEN

Restaurant Aroma in Vaassen kondigt een exclusieve culinaire samenwerking aan met de gerenommeerde Italiaanse Michelin Sterrenchef Flavio Costa van Ristorante 21.9* uit Piemonte. Op woensdag 9 april komt de Italiaan naar het Veluwse restaurant voor een unieke gastronomische avond.

PERFECTE MATCH
“Onze paden kruisten elkaar twee jaar geleden toen ik de Barolo- en Alba-regio bezocht op zoek naar nieuwe wijnen en culinaire inspiratie”, vertelt chef Pasquale Carfora. “Bij een bezoek aan zijn restaurant was ik direct onder de indruk van zijn filosofie over smaak en eenvoud. We delen dezelfde visie over het bewaren van authentieke smaken, het koesteren van eenvoud en het werken vanuit traditie en herinneringen. Ons gesprek was zo boeiend en inspirerend dat ik besloot hem uit te nodigen om deze bijzondere ervaring met onze gasten te delen.”

OVER FLAVIO COSTA
Flavio Costa behoort tot de top van de Italiaanse gastronomie. Hij verdiende zijn eerste Michelinster al jaren geleden en blijft met zijn restaurant 21.9* in Piemonte de hoogste culinaire standaarden hanteren. Zijn keuken kenmerkt zich door een diep respect voor seizoensgebonden ingrediënten en lokale tradities, gecombineerd met een moderne, innovatieve benadering.

Naast zijn indrukwekkende restaurant werkte Costa ook samen met gerenommeerde Italiaanse merken als Barilla, het wereldberoemde pastamerk, waar hij zijn expertise inzette voor het ontwikkelen van nieuwe concepten en hoogwaardige pastagerechten. Zijn diepgaande kennis van de Piemontese keuken en wijncultuur maakt hem tot een perfecte ambassadeur van deze rijke gastronomische regio.

TRADITIE VAN GASTRONOMISCHE UITWISSELINGEN
Deze samenwerking past naadloos in een voortgaande traditie die bij Aroma opgebouwd is met bijzondere culinaire uitwisselingen. Eerder verwelkomde het restaurant al de Italiaanse JRE-Michelin sterrenchef Simone Nardoni van restaurant Essenza*, het getalenteerde Michelin sterren duo Sara Scarsella en Matteo Compagnucci van restaurant Sintesi* en organiseerde het vorig jaar een memorabel ‘four-hands’ diner met Trattoria Buccia. Deze evenementen bieden de gasten van Aroma de kans om unieke interpretaties van de Italiaanse keuken te ervaren en geven de witte en zwarte brigade inspiratie voor nieuwe culinaire horizonten.

Italiaanse smaken en tradities Tijdens deze bijzondere avond wordt een zorgvuldig samengesteld zesgangenmenu geserveerd met signatuurgerechten van beide chefs. Elke gang wordt begeleid door exclusieve wijnen van het prestigieuze wijnhuis Tenuta Carretta, bekend om hun uitzonderlijke Barbaresco- en Barolo-wijnen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: woensdag 9 april 2024
Aanvang: 18:30 uur
Prijs: € 265 per persoon, all-inclusive
(aperitief, uitgebreid wijnarrangement, Italiaans mineraalwater, koffie, digestieven en grappa’s)

Voor gasten die de voorkeur geven aan alcoholvrije alternatieven, biedt het restaurant een speciaal non-alcoholisch arrangement aan.

Gezien de exclusiviteit van dit evenement is het aantal plaatsen beperkt. Tijdig reserveren wordt aangeraden.

RESERVEREN
Gezien de exclusiviteit van dit evenement is het aantal plaatsen beperkt. Tijdig reserveren wordt aangeraden. Dit kan via onze module.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen